GROENE STER HOUDT TEGEN GEMERT VOLLE BUIT IN HEERLERHEIDE

Groene Ster herstelde zich afgelopen zondag op knappe wijze van de nederlaag van verleden week bij DEM in Beverwijk door het altijd lastige Gemert op het eigen sportpark Pronsebroek met duidelijke cijfers te verslaan: 3-0. Na een 1-0 ruststand door een doelpunt van Chefrino Eind verdubbelde Groene Ster na rust de score via nieuwkomer Swen Cornelissen. De groen-witten kregen vervolgens voldoende kansen om de eindstand verder op te schroeven. Shaquille Simmons tekende met een lage schuiver in de uiterste hoek voor de 3-0 eindstand.

Groene Ster en Gemert troffen elkaar eerder dit kalenderjaar op sportpark Pronsebroek. In januari 2020 waren het de groen-witten die aan het langste eind trokken met een 2-0 thuiszege. Acht maanden later een hernieuwde ontmoeting op de derde speeldag van de nog prille competitie in de Derde Divisie zondag. Van de 22 spelers die in januari aan de aftrap verschenen in Heerlerheide, waren er afgelopen zondag nog 11 van over. Veel nieuwe spelers derhalve in beide basisploegen op een zonovergoten sportpark Pronsebroek. Groene Ster startte sterk aan het duel en ging van meet af aan op zoek naar de openingstreffer. Een aantal vrije trappen van Dylan Zwartjes werden vooralsnog gekeerd door de nieuwe Gemert-goalie Stefan Tielemans. Nadat ook Gemert via de koppende centrumverdediger Mark Westerlaken voor het eerste gevaar zorgde, leek het duel wat meer in balans te komen en het initiatief van Groene Ster wat weg te ebben. Toch wist Groene Ster in die fase de ban te breken. Nadat Roy Janssen eerst nog in kansrijke positie zijn schot over de lat zag gaan, was het in de 33e minuut wel raak. Goed storend werk van Roy Janssen op het middenveld stelde captain Maikel van Kesteren in staat om op te stomen en Chefrino Eind te bedienen. Laatstgenoemde zag zijn lage schuiver door de benen van Gemert-mandekker Mark Westerlaken in de uiterste hoek eindigen: 1-0.

Vroeg in de tweede helft wist Groene Ster het verzet van Gemert snel te breken. Na een verre uittrap van Groene Ster-doelman Mark Voss en de aansluitende balcontrole bij Bryan Simons koos de actieve Swen Cornelissen deze keer om centraal te versnellen richting Gemert-doel. Diens ferme knal werd in eerste instantie nog gekeerd door Gemert-doelman Stefan Tielemans, maar na attent doorlopen van Swen Cornelissen wist de flankaanvaller alsnog de rebound hard door de benen van de Gemert-sluitpost te knallen: 2-0. De verdubbeling van de score zo vroeg in de tweede helft betekende niet dat Groene Ster de teugels kon laten vieren. Gemert, dat aanvallend de scoringsdrift mist van het naar België vertrokken spitsenkoppel Van Pol/Kemper, probeerde tevergeefs bij arbiter Jerôme Vries aan te kloppen bij een tweetal vermeende strafschopgevallen. De leidsman, die het sportieve treffen zonder kaarten afdeed, wuifde het weg. Aan de andere kant legde Groene Ster nog enkele sprankelende aanvallen op de mat, waarbij de score verder opgevoerd kon worden. Nadat invaller Aleksandar Stankov op de vuisten van de Gemert-keeper poeierde, was het zo’n twintig minuten voor het eindsignaal weer raak voor de groen-witten. Na een goede combinatie via Swen Cornelissen, Bo Breukers en Bryan Simons werd de mee opgekomen Shaquille Simmons in de vrije ruimte gestuurd. De linksback, die de langdurig geblesseerde Dave Velraeds adequaat vervangt in de Groene Ster-defensie, liet met een diagonaal schot in de uiterste hoek de uiteindelijke 3-0 eindstand aantekenen. In het restant kwam geen verandering meer in de score, alhoewel Chefrino Eind op weg leek naar de 4-0, aanvalskompaan Aleksandar Stankov een treffer leek te gunnen maar Gemert-invaller Ties van Zon in extremis erger leed voorkwam met een onderschepping. Aan de andere kant hield Groene Ster-doelman Mark Voss zijn doel schoon door een hard schot van Coen Brouwers uit de hoek te tikken.

Een prima optreden van de sterdragers tegen Gemert, traditiegetrouw een moeilijk te omzeilen klip welke door Groene Ster in 2020 in ieder geval tweemaal in haar voordeel werd beslecht. Komende zondag wederom een thuisduel op vertrouwde bodem als Quick uit Den Haag zal afreizen naar Heerlerheide (aanvang: 14.30 uur).