Leveren KVC Oranje en Weltania opnieuw spektakel?

 

Voor de tweede speelronde in de derde klasse A van het amateurvoetbal staat onder meer het duel tussen KVC Oranje en Weltania op het affiche. Een veelbelovende wedstrijd, ook al is de competitie nog maar net begonnen.

Beide teams beschikken over veel voetballend vermogen en het doel weten de teams van de beide trainers Paul van Putten (KVC Oranje) en Sid Plum (Weltania) ook best vaak te vinden. Dat laatste kan eigenlijk alleen maar als je met offensieve bedoeling de wei in gaat. En dat gebeurt, conform de wensen van de genoemde oefenmeesters, die voor attractief voetbal staan. Een uitvloeisel daarvan was vorig seizoen de 4-3 overwinning die Weltania toen in eigen huis boekte. Dat gebeurde na een waar spektakelstuk, dat in blessuretijd zijn beslissing kreeg toen Sjors van Velzen vanaf de stip de 4-3 liet noteren. Die strafschop voelde voor Weltania als een godsgeschenk en werd door KVC Oranje als bijzonder ambetant ervaren.

Begin maart stond KVC Oranje in 3A op een plek die in de eindrangschikking recht zou hebben gegeven op deelname aan de nacompetitie voor promotie. Weltania stond toen in de middenmoot, met zeven punten minder maar ook een duel minder gespeeld. Tot een ontmoeting in Bleijerheide is het in de voetbaljaargang 2019-2020 niet gekomen. Covid -19 gooide roet in het eten. Hopelijk gaat dat het nu lopende seizoen niet gebeuren. Laten we daar in ieder geval met z’n allen onze bijdrage in leveren.

Afgelopen zondag, bij de seizoenouverture speelden zowel KVC Oranje als Weltania gelijk. Oranje-wit wist niet te winnen in Mheer. Tegen BMR werd het 2-2. Weltania speelde thuis tegen het sterk geachte Heksenberg-NEC. In Welten werd het 1-1.

Beide ploegen zullen graag hun eerste driepunter willen bijschrijven en zoals gezegd pleegt die bedoeling gepaard te gaan met aanvallend voetbal. Normaal gesproken mogen we dus weer een mooie attractieve pot voetbal verwachten, reden genoeg om een bezoek te brengen aan Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade.

Supporters zijn van harte welkom om de ploegen aan te moedigen en na afloop de derde helft gestalte te geven. Aftrap in Bleijerheide is om 14.30.

 

Geef een reactie