Geen nieuwe Hooglustigheden bij Jeugdcarnaval Heerlerbaan

Hoe kunnen wij onze nieuwe Prins, Jeugdprins en Bloemenmeisje een volwaardig carnavalsseizoen bieden?? En is het, gezien de omstandigheden nog wel opportuun om een carnavalsoptocht te organiseren in onze wijk?…. en als ja, hoe handhaven we dan de 1,5 meter, zowel in de optocht als bij het publiek?? Kunnen wij nog samen genieten van de carnaval in onze wijk??

Dit zijn zomaar een aantal vragen die ons als C.V. de Soeplummele en Stichting Jeugdcarnaval al maanden bezig houden. Daar waar wij normaliter nu al ver gevorderd zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen blijkt het Coronavirus ons nog steeds onverminderd in zijn greep te houden.  Hoewel het virus in de luwte sluimert maken de opgelegde maatregelen Carnaval vieren zoals wij en ook u gewend bent vrijwel onmogelijk.

Carnaval vieren wij op Heerlerbaan al meer dan 58 seizoenen lang samen, hand in hand, in polonaise, kort op elkaar, gezellig in volle cafés en op scholen. Gezien alle beperkende maatregelen opgelegd door het RIVM voor uw en onze veiligheid is het onmogelijk om op deze manier voor onze hooglustigheden samen met u een “prinswaardig vasteloavendseizoen” te vieren. Prins, Jeugdprins of Bloemenmeisje ben je maar 1 keer in je leven en daar moet je met volle teugen van kunnen genieten.

Een optocht organiseren door de wijk waarin wij als organisatie, samen met de gemeente zouden moeten gaan handhaven of de deelnemers aan de optocht, of u als bezoeker in uw enthousiasme wel de 1,5 meter afstand bewaard is derhalve onbegonnen werk.

Daarom roepen wij komend seizoen geen nieuwe Hooglustigheden uit en zullen wij onze activiteiten tot een minimum beperken hoe erg we dat ook vinden. Er vindt dus ook géén optocht plaats op de Heerlerbaan.

 

 

Via onze websites en de Facebookpagina’s houden we u op de hoogte van evt. alternatieve, kleinschalige activiteiten ter vervanging van bijvoorbeeld de recepties en jeugdrevue.

Namens de Stichting Jeugdcarnaval Heerlerbaan en C.V. De Soeplummele,

Kees Niks en Marcel Swinkels

 

 

Tekst Stichting Jeugdcarnaval Heerlerbaan en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie