Van degenen die de wedstrijd tussen KVC Oranje en Weltania bezochten leefden de meesten op voorhand in de veronderstelling dat hen een mooie pot voetbal zou worden voorgeschoteld. Zij werden niet teleurgesteld. Na een spektakelstuk, waarin KVC Oranje in de eerste helft de basis voor de overwinning legde, stond bij het scheiden van de markt 5-2 op het wedstrijdformulier. De thuisblijvers hadden deze keer absoluut ongelijk. De overwinning van de thuisclub mag verdiend worden genoemd, maar ook geflatteerd.

KVC Oranje startte overrompelend. Het duurde nog geen vijf minuten voordat de 1-0 kon worden genoteerd. Na een vrije trap van Joey Niesters vanaf rechts kopte Rodney Klinkenberg van dichtbij op de lat. De terugspringende bal kwam via omwegen opnieuw terecht bij Niesters die bij een duel in de zestien ter aarde stortte. Scheidsrechter Tonnie van Heugten uit Asten wees gedecideerd naar de stip. Voor Tim Blättler normaal gesproken een koud kunstje om het cadeau uit te pakken. Ook nu was dat zo. Koelbloedig schoof hij de bal links onder tegen het net, doelman Troy Oude Bekke van de bezoekers kansloos latend: 1-0.

Thuisclub KVC Oranje ging onverdroten verder met waarmee het begonnen was. Vroeg druk zetten op de tegenstander, daarmee diverse mogelijkheden en kansen afdwingend. Echter, voordat de 2-0 viel had het zomaar 1-1 kunnen worden. Sjors van Velzen, vorig seizoen vier keer trefzeker tegen KVC Oranje, werd op rechts vrijgespeeld. Hij leverde een perfecte voorzet af op Tim Maassen. Die laatste schoot, geheel vrijstaand bij de tweede paal, over de veste van goalie Lars van der Weide van de thuisclub.

In plaats van 1-1 werd het dus 2-0 en dat doelpunt was er eentje om in te lijsten. Joey Niesters leverde maar weer eens een prachtige voorzet af, nu vanaf links. Tim Blättler torende bij de verre paal hoog boven iedereen uit en liet doelman Troy Oude Bekke met een harde kopbal opnieuw volslagen kansloos achter: 2-0. Eerder had diezelfde Blätter al de stabiliteit van het ijzer van de doelpalen op Sportpark Bleijerheide op de proef gesteld.

Enkele minuten voor de rust werd het 3-0. Nu ging Rodney Klinkenberg in de zestien tegen de vlakte en weer wees scheidsrechter Van Heugten naar de omineuze penaltystip. Blättler kende ook nu geen genade. De bal verdween hard en hoog in de rechter hoek: 3-0.

In de slotseconden van de eerste helft kreeg Weltania op links een vrije trap. De hoge voorzet die daaruit voortvloeide werd in eerste instantie weggewerkt door de KVC-defensie, maar de bal kwam op de voet van Frank Teerling, die kiezelhard binnen schoot: 3-1.

De late treffer van Frank Teerling en een speech van trainer Sid Plum van de bezoekers tijdens de rust misten hun uitwerking niet. Waar KVC Oranje in de eerste helft grotendeels de lakens had uitgedeeld, kregen de pakweg 125 toeschouwers nu een compleet ander spelbeeld voorgeschoteld. Het was een tijd lang een en al Weltania dat de klok sloeg. Toch kreeg KVC Oranje, in de persoon van Niels Lanckohr, een uitgelezen kans om de 4-1 aan te laten tekenen. De spits twijfelde echter en te lang en  niet veel later lag aan de andere kant de 3-2 in de touwen achter doelman Lars van der Weide van de thuisclub. Een prachtige kogel van Tim Maassen lag eraan ten grondslag.

Na dat doelpunt bekroop je als kijker het gevoel dat de 3-3 in de lucht hing. Weltania drong aan, waarbij men mooi combinerend de zestien van de thuisclub wist binnen te dringen. Dreiging volop dus, maar steeds weer wist de thuisclubdefensie overeind te blijven en naarmate de tijd vorderde zwakte de druk van Weltania weer af. En toen Rodney Klinkenberg opnieuw een puike voorzet van Joey Niesters had verzilverd en de 4-2 laten noteren was het pleit beslecht. Zoals gezegd, vorig seizoen scoorde Sjors van Velzen vier keer tegen KVC Oranje. Tim Blättler, dit seizoen teruggekeerd bij KVC Oranje, zal het hebben opgevangen. Gastenkeeper Troy Oude Bekke wilde in het bijzijn van Blättler zijn voetbalkunsten vertonen. Dat moet je dus niet doen. Blättler zorgde voor zijn vierde en daarmee het slotakkoord: 5-2.