De wedstrijd tussen WDZ 2 en SSA West United 2 was nog geen vijf minuten oud of op het scorebord prijkte tot stomme verbazing van de trouwe supporters 0-2.

Het ongeluk begon toen een WDZ verdediger de bal uit een strakke voorzet over links hard in eigen doel schoot. Enkele minuten later botsten twee verdedigers op elkaar en de spits van de Maastrichtenaren liet zich de geboden kans niet ontgaan. Twintig minuten later zag de spits van SSA vanaf de middellijn de WDZ keeper te ver voor zijn goal staan. Met een magistrale lob tekende hij de 0-3 aan en leek de wedstrijd een verloren zaak.

In de tweede helft ging het team van trainer Niek Vanweersch duidelijk uit een ander vaatje tappen. De druk op de tegenstander werd opgevoerd, maar helaas bleek het benutten van kansen een manco. Een kleine tien minuten voor het eind kroop WDZ dichterbij met een door Dean Swinkels benutte strafschop. Twee minuten later scoorde Koen Brands de 2-3 en er kwam hoop. Een mooie kans kwam nog, maar de gelijkmaker bleef uit. De zeperd bij de start bleek fataal.

Door Huub Schepers en Foto’s Wim Lauvenberg/Rk vv WDZvoor meer foto’s klik op deze link.