Vrouwen Schaesberg verliezen van zichzelf.

 

 

Eens in de zoveel tijd zit er een wedstrijd tussen waarvan je wilt dat je hem nooit speelt.Zo’n wedstrijd waar je vooraf diverse scenario’s over bedenkt maar nooit weet welke nu de juiste zou zijn.En de uitwedstrijd van de vrouwen van Schaesberg tegen Leveroy was er zo een.Bij Schaesberg ontbraken diverse speelsters hetgeen zeker een rol gespeeld zal hebben. Jammer maar een feit. Betekent dat de speelsters die er wel zijn het moeten doen.  Maar in tegenstelling tot de goede wedstrijd vorige week lukte vandaag maar weinig tot niets.

Al was de eerste kans voor Lois zij kon deze kans niet uitspelen zoals ze wilde.  Meteen daarna slordig balverlies in de achterhoede en een counter. Jess greep in maar volgens de scheidsrechter door middel van een overtreding. penalty. Maar Maus redde prachtig.  Toch viel de 1-0 wederom onnodig balverlies en de voorzet werd in eigen doel gekopt.  Meteen daarna een vrije kans voor Schaesberg. Fabienne snelde langs iedereen, omspeelde haar directe tegenstander en gaf Sylvana de kans. Echter ging de bal van Sylvana langs de verkeerde kant van de paal.

En gelijk was het raak aan de overkant. Maar liefst vier keer schoten speelsters van Schaesberg de bal wild en ongecontroleerd weg en bij  de vierde keer schoot Leveroy raak.  Alissa had reeds na een minuut of 10 het veld moeten verlaten. Amy was haar vervanger. Een slordige ingooi leverde Leveroy de kans om te counteren. Opnieuw was de scheidsrechter het niet eens met de ingreep van Jess. Opnieuw een strafschop. Deze ging er wel in 3-0.

Maar geen positiespel, te weinig beweging of bereidheid tot lopen, slordige passing, ballen die de verkeerde kant opvielen en de afspraken in de organisatie die maar niet of te laat nagekomen werden.

Na rust hetzelfde beeld al hield Schaesberg de tegenstander nu wel verder van het doel af.  Maar toen Leveroy de kans kreeg voor een afstand schot ging deze er meteen weer in. 4-0. De 5-0 was een uitbal die niet gegeven werd en waarna een speelster van Schaesberg het duel verloor vervolgens liepen twee speelster elkaar in de weg en was de weg naar het doel open. En 6-0 wederom een schot dat van afstand de kruising in vloog.

De ploeg eindigede ook nog de wedstrijd met 10 speelsters omdat Luna 2x geel kreeg. Voor de uitslag maakte het allemaal niets meer uit. Leren van deze situatie en hoe gaan we hier een volgende keer mee om. Voor nu uithuilen en zondag revanche nemen op onszelf.

Door Andries bemelmans/VV Schaesberg VR1 en

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie