Hoofdmenu

WDZ 1 SLEEPT VERDIEND GELIJKSPEL UIT HET VUUR

 

In Hoensbroek werd op kunstgras gespeeld en dat was even wennen voor de mannen van de Bocholtzerheide. Op het moment dat de bal het plastic met rubber invulling raakt remt hij af en schiet minder door als op natuurgras. Maar daar zat toch niet de moeilijkste factor in. De thuisploeg was goed geïnstrueerd en voorbereid op de WDZ turbo’s Max van der Linden en Jop Bleijlevens. De verdedigers bleven diep staan, zodat beide mannen in hun snelle rushes langs twee of drie man moesten. Toch kwam WDZ op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechter kant werd aan de tweede paal teruggelegd op Yannick Frijns die de keeper met zijn kiezelharde uithaal kansloos liet.

Zo weinig ruimte de thuisploeg in de defensie liet, zo veel ruimte gaf WDZ door de sterke drang naar voren in de eigen verdediging weg en dat werd al vijf minuten later afgestraft. De rechter spits snelde ongehinderd langs de zijlijn en zijn messcherpe voorzet werd onhoudbaar langs Bas de Vreede geschoten. Het spel golfde vervolgens op en neer, maar tot grote kansen leidde dat aan beide kanten niet.

In de tweede helft bleef WDZ op onbegrijpelijke wijze veel ruimte achterin weggeven en daar wisten de Hoensbroek voorwaartsen wel raad mee. Met miraculeuze reddingen wist keeper Bas de Vreede zijn ploeg op de been te houden. Maar in de 65e minuut moest hij toch capituleren.

De gasten bleven de aanval zoeken, maar vonden weinig of geen gaatjes in de goed georganiseerde defensie. Maar twee minuten voor het eind kwam loon naar werken. Een lage voorzet vanaf de rechter flank werkte een Hoensbroek verdediger achter zijn eigen keeper.

Door Huub Schepers en Foto’s René Flekken/RK vv WDZ

voor meer foto’s klik op deze link.