Roda JC Kerkrade heeft gisteravond in de slotfase een 2-3 voorsprong weggegeven in en tegen Eindhoven.
Al vroeg in de wedstrijd moest oud Roda JC’er Bart Biemans wegens een blessure aan de pols noodgedwongen het veld verlaten. Binnen tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. De Rooij dribbelde door de Kerkraadse defensie, gaf de bal af op Botermans die voor de openingstreffer zorgde. Amper een minuut later zette Patrick Pflücke de gelijkmaker op het scorebord. De Duitser verschalkte doelman Jonkerman met een laag schot vanaf de rand van de zestienmeter; 1-1.

Roda JC had de smaak te pakken en wist binnen enkele minuten de voorsprong te nemen. Pflücke gaf een hoge bal achter de Eindhovense defensie waarna Roland Alberg met zijn rechtervoet controleerde en met zijn linker hard afdrukte; 1-2.
Slechts zes minuten later brak Richard Jensen door tot in het zestienmetergebied van Eindhoven, waarna hij door invaller Van den Eynden tegen de grond werd gewerkt en de bal op de stip werd gelegd. Alberg stond oog-in-oog met doelman Jonkerman, bleef kalm en schoof de bal buiten het bereik van de doelman in de hoek; 1-3.

Na een kleine 25 minuten spelen scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. Een schot van De Rooij verdween via het been van Luijckx achter doelman Roulaux; 2-3.
In de minuten hierna ging de bal over en weer en probeerde beide ploegen met meer balbezit een nieuwe treffer te forceren. Vlak voor het rustsignaal kreeg Roda JC de grootste kans op een vierde doelpunt. Absalem kon de lange bal van aanvoerder Luijckx in de ‘vijf’ controleren en breed leggen op de inlopende Serrarens, echter was zijn inzet te slap waardoor de doelman de bal kon keren.

In de tweede helft heerste er een ander spelbeeld dan de eerste 45 minuten. Beide ploegen hielden de bal langer in bezit om zo een opening in de defensie te vinden. Na een klein uur spelen schoot Botermans naast de kruising nadat de bal werd aangeraakt door Jensen.

Twintig minuten voor het eindsignaal probeerde Robert Klaasen het vanaf +/- 22 meter met een geplaatst schot in de verre hoek. De Eindhovense goalie stond echter op de juiste plaats om de inzet tot corner te verwerken. Aan de andere kant bracht Roulaux redding op het schot van De Rooij.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd de inzet van Pozo aangeraakt en verdween deze ongelukkig langs Roulaux; 3-3. Hij bepaalde hiermee ook direct de eindstand in het Jan Louwers Stadion.

Aankomende zondag speelt Roda JC het thuisduel tegen FC Volendam. Helaas mogen gelet op de nieuwe coronamaatregelen, geen supporters aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd. De aftrap van dit duel is om 20.00 uur en live te volgen via FOX Sports.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie