Hoofdmenu

Bert Loo benoemd tot ereburger van gemeente Simpelveld

 

Bert Loo (Burgerbelangen Simpelveld) heeft na een politieke carrière van 35 jaar afscheid genomen als raadslid van gemeente Simpelveld. Zojuist, tijdens de raadsvergadering, werd hij Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en benoemd tot ereburger van gemeente Simpelveld.

 

Bert werd toegesproken door burgemeester Richard de Boer: “Wat Bert vooral kenmerkt is een ongekende inzet en een enorme betrokkenheid. Ik denk dat er in Bocholtz geen deurklink is te vinden, die Bert niet vast heeft gehad. En ik denk dat er voor zo’n integer en vriendelijk mens ook geen deur gesloten bleef.

Geven zonder iets terug te vragen dat is bijzonder én onderscheidend. Dat verdient een lintje. Maar zoveel geven zonder iets terug te vragen, dat is uitzonderlijk. En in zeer uitzonderlijke gevallen, aan bijzondere mensen met uitzonderlijk grote verdiensten, kennen we de hoogste gemeentelijke onderscheiding toe. We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoeveel waardering wij voor Bert hebben en hoe belangrijk hij is voor Simpelveld. Het is voor mij dan ook een grote eer om Bert toe te voegen aan een uitzonderlijk, illuster gezelschap, door hem te benoemen tot ereburger van gemeente Simpelveld.”

Burgemeester De Boer: “Beste Bert, namens de inwoners en namens het bestuur en de medewerkers van gemeente Simpelveld wil ik jou van harte bedanken voor de manier waarop jij je hebt ontfermd over anderen en je in dienst hebt gesteld van de gemeenschap. Het ga je goed!”

Foto Gemeente Simpelveld