Nieuw bij MiCare: GGZ-behandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking

www.micarerevalidatie.nl

Heeft u een licht verstandelijke beperking of kent u iemand met een dergelijke beperking? Vanaf nu biedt MiCare GGZ behandelingen van psychische klachten voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Met onze in LVB-gespecialiseerde GZ-psychologen, waaronder Roberto Bini ontvangen cliënten met LVB bij ons een behandeling die past bij wat zij kunnen en wat zij wensen.

Maatwerk is belangrijk bij de behandeling van psychische aandoeningen voor deze speciale doelgroep. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben namelijk meer kans om in het dagelijks leven problemen te krijgen. Ze vinden het vaak moeilijk om dingen te begrijpen en overzien minder goed de consequenties van hun gedrag en/of de keuzes die ze maken. Bovendien voelen ze zich vaak niet begrepen of buitengesloten. Hierdoor kunnen ze gedragsproblemen, een depressie, angststoornis of een trauma ontwikkelen.

Bij MiCare GGZ bieden we een zorgprogramma speciaal voor volwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking met een IQ van 55/65 tot 85. Samen met de cliënt gaan onze GZ-behandelaren op zoek naar de juiste behandeling. Hierbij wordt gekeken naar wat de cliënt kan en waarmee hij/zij moeite heeft. Vervolgens worden samen doelen opgesteld, waaraan de cliënt tijdens het traject gaat werken.

Mogelijke klachten.Psychische klachten die kunnen voorkomen bij volwassenen met een licht verstandelijke beperking zijn:

  • Angstklachten
  • Depressie
  • Gespannen
  • Emotionele problemen, zoals boosheid, prikkelbaar of verdrietig
  • Sociale problemen, zoals schulden, huurachterstanden of relatieproblemen
  • Trauma’s

Behandeling bij MiCare GGZ.Een behandeling van cliënten met een licht verstandelijke beperking vindt poliklinisch plaats en kan bestaan uit verschillende methoden, zoals gesprekstherapie, traumabehandeling, psycho-educatie (informatie en voorlichting), medicatie, cognitieve gedragstherapie en/of systeemtherapie. Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie hiervan.

Een behandeling kan zowel bij MiCare op locatie plaatsvinden, alsook deels online en deels fysiek op locatie.

Meer info.Wilt u meer informatie over onze behandeling voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, neem dan contact met ons op via 045 – 785 14 80 of via info@micare-health.nl.

Geef een reactie