Na de onfortuinlijke 0-0 van vorige week thuis tegen Gulpen stond gisteren weer een goede tegenstander op het programma. We mochten uit naar Kerkrade West waar we vorig jaar in de enige ontmoeting met 7-1 van wisten te winnen maar tegelijkertijd deden we beiden in de ranglijst niet voor elkaar onder.

Gisteren was het balbezit in de eerste helft veelal voor ons en op de helft van de thuisploeg, maar echte kansen wisten we niet te creëren. Aan de overzijde kwam de thuisploeg 1x goed eruit en direct was het gevaarlijk. Spits Kaya kopte via de lat over. Na de pauze kreeg hij wederom een grote kans maar andermaal kopte hij over. Zelf gingen we slordiger spelen en we wisten weinig voor elkaar te krijgen. Toch kwamen we op 0-1.

Bas Coenen zette goed door. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de doelman en Paul Consten kon binnen schuiven. Het was helaas niet veel later weer 1-1. Verdediger Sander Marsman kopte de bal tergend langzaam over de lijn. Invaller Bjorn Jonkers maakte het nog erger: met een fraaie krul liet hij Sander Smeets kansloos achter: 2-1. Buiten enkele mogelijkheidjes mochten we niet van echte kansen spreken en dus bleef het bij deze stand. Voor het eerst sinds mei 2019 verloren we weer een competitiewedstrijd.