Op zondag 18 oktober maakt IVN Kerkrade onder leiding van Hub Vergoossen een herfstexcursie door de Anstelvallei. We zullen kijken naar herfstverschijnselen zoals bladafval, vruchten en wat we er nog meer te zien is. Er zijn dan wat vogels vertrokken naar zuidelijker streken maar daarvoor komen er uit het noorden in de plaats. Er zijn ook de nodige vogels die blijven. De herfst is het hoogseizoen voor paddenstoelen en met wat medewerking van de weergoden zijn er dan heel wat van te vinden. Wat betreft zoogdieren kan men denken aan Eekhoorns en muizen en met heel veel geluk zien we dan Reeën. Neem dus een verrekijker (ook enkele exemplaren te leen van IVN), loep (behoort bijna tot vaste uitrusting) en een spiegeltje (Paddenstoelen !) mee.
IVM het Corona-beleid kan maar een beperkt aantal deelnemers mee. We vragen u dus om zich aan te melden via ivn.kerkrade@gmail.com. Deze ruim 2 uur durende excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Kasteel ERenstein, Brughofweg 25 te Kerkrade.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie