Ook C.V. De Bokkeriejesj annuleren de carnavalsactiviteiten in het komende seizoen 2020-2021

 

Sinds 1898, al meer dan 11 x 11 jaar, organiseert CV De Bokkeriejesj, samen met veel bevriende verenigingen uit Groeët Ghen Heij en ondersteund door trouwe sponsors, de carnaval op Heerlerheide, organiseert ze de optocht, diverse carnavalsevenementen en roept ze een Prins uit. Dat doen we om de Hedsjers en mensen van buiten Heerlerheide die hier carnaval komen vieren, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt, jong en oud, arm en rijk, een momentje van ´samen´ te kunnen bieden. Gezellig samen een pilsje drinken, sjoenkelen, zingen, bijpraten, gek doen, polonaise lopen…… even lekker relativeren en ´resetten´. We zijn trots op deze prachtige traditie, en op het feit dat de carnaval in Heerlerheide al die jaren is blijven bestaan, en nog springlevend is. En we doen, samen met alle andere Hedsjers die ook een rood-geel-groen hart hebben, ons best om ervoor te zorgen dat dit feest jaarlijks plaats kan vinden.

Maar soms, onder heel bijzondere omstandigheden, kan dat even niet. Dit jaar is helaas zo´n ´bijzonder´ jaar. Het COVID-virus zorgt er op dit moment voor dat het organiseren van evenementen niet op een veilige manier kan plaatsvinden. En omdat de veiligheid van onze gasten voorop staat in alles wat we organiseren, heeft CV De Bokkeriejesj, met pijn in het carnavalshart, het besluit moeten nemen om dit jaar de organisatie van haar evenementen te moeten staken, en om geen Prins uit te roepen. Dat betekent dat er in het komende carnavalsseizoen bijvoorbeeld geen proclamatie, geen receptie, geen kinderoptocht en geen grote optocht op carnavalsmaandag zal plaatsvinden. Dit was een zwaar besluit, waar we – in de hoop dat de COVID-situatie misschien zou verbeteren – zo lang mogelijk mee hebben gewacht, maar dat nu helaas onvermijdelijk is en het enige verstandige besluit dat we als vereniging konden nemen. We begrijpen dat we hiermee heel veel carnavalisten teleurstellen, maar hopen daarbij op ieders begrip.

Om het rood-geel-groene virus in het komende seizoen toch óók een kans te geven, gaan we proberen om samen met de Hedsjer carnavalisten op een gepaste en veilige manier – binnen de beperkingen die COVID ons oplegt – aandacht te geven aan de carnaval. Hoe, daar zullen we op een later moment op terugkomen, en alle creatieve ideeën zijn daarbij welkom (secretaris@bokkeriejesj.nl). Ook voor C.V de Bokkeriejesj is gezond blijven de ultieme wens die zij iedereen meegeven.

Archieffoto’s © Callie Steijaert

 

Geef een reactie