Schaesberg heeft zich goed weten te revancheren van de onnodige nederlaag van vorige week tegen Sportclub25. Schaesberg wilt graag bovenin meedraaien en hiervoor was het noodzakelijk dat we deze wedstrijd zouden winnen, om aansluiting te blijven houden met de top van de ranglijst.

Schaesberg begon gretig aan de wedstrijd en kreeg via Romano Raets (op aangeven van Peter-Jan Erkens) de eerste kans van de wedstrijd, zijn inzet kon echter vrij gemakkelijk worden gepakt door de doelman.  Het was GSV`28 dat op voorsprong kwam, slecht uitverdedigen door Schaesberg werd afgestraft, 1-0 door Maikel de Groot.  Romano Raets maakte echter na 25 minuten met een goede individuele actie alweer gelijk, door de bal met zijn linker in de hoek te plaatsen, 1-1. Schaesberg kreeg voor rust nog een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Echter Peter- Jan Erkens, Imad Haddadi en Giel Konsten lukt het niet om te scoren voor rust.

Na rust krijgt Schaesberg vrij snel een penalty, na de overtreding op Mirsad Huric. Voor Imad een buitenkansje, dat hij niet onbenut laat, 1-2. Schaesberg is vervolgens te slordig aan de bal om de wedstrijd definitief te beslissen en GSV`28 zet iets meer aan zonder dat ze echt gevaarlijk worden. Opnieuw is het slecht uitverdedigen van Schaesberg, dat ervoor zorgt dat GSV een kwartier voor tijd de 2-2 kan maken.

Er ontstaat dan een open wedstrijd met beide ploegen die voor de winst willen gaan. Het is de ingevallen Noah Nhogodici die Mirsad Huric bij de 2e paal ziet vrij staan, de goede voorzet wordt ingekopt door Mirsad, 2-3 met nog 5 minuten te spelen. GSV neemt dan veel risico en Schaesberg profiteert hier opnieuw van door de beslissende 2-4 te maken, wederom is het Mirsad die op de goede plaats staat om de bal in te tikken.

Een terechte, maar wel zwaar bevochten overwinning tegen een goede ploeg. Een mooie opsteker voor de mannen uit Landgraaf, die het volgende week gaan opnemen in de thuiswedstrijd tegen Sporting Heerlen.