Totaal inspiratieloos Sporting Heerlen lijdt eerste nederlaag

 

 

Sporting Heerlen nam het in de vierde competitiewedstrijd op tegen RVU. De ploeg uit Heerlen stond na drie gespeelde wedstrijden op negen punten en de ploeg uit Rothem op zes punten na drie gespeelde wedstrijden. Toeschouwers op het sportpark waren niet toegestaan. Toch stonden er achter de hekken een aantal mensen te doen wat ze zo graag doen op de zondagmiddag, voetballen kijken.

 

Opvallend moment aan het einde van de eerste helft.Sporting Heerlen speelde vanaf minuut één ondermaats. RVU was de bovenliggende partij en liet de bal gemakkelijk van voet naar voet gaan. Sporting Heerlen had een stuk meer moeite de bal in de ploeg te houden. In de 18de minuut wist RVU dan ook dit veldoverwicht uit te drukken in de score. Een crosspass vanaf rechts werd goed aangenomen en teruggelegd naar rand zestien meter. Spits Michele Meerburg wist hier wel raad mee. Hij plaatste de bal knap in de bovenhoek en zorgde zo voor de openingstreffer. Vijf minuten voor de rust dacht diezelfde Michele Meerburg de voorsprong voor zijn ploeg te verdubbelen. Een lange peer vanaf de middellijn werd verwerkt tot doelpunt. Scheidsrechter Kerstges zag echter dat zijn assistent gevlagd had voor buitenspel. Na een kort overleg tussen de twee heren besloot de scheidsrechter het doelpunt af te keuren. Dit was uitstel van executie voor de thuisploeg want in de tweede helft ging het verder waar het gebleven was.

 Tweede helft vrijwel identiek aan eerste helft. Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Sporting Heerlen wist helemaal niets te creëren en RVU had veelal de bal. Het was een kwestie van tijd voordat de score op ging lopen naar 0-2 en misschien zelfs wel 0-3. Tien minuten voor tijd wist Michele Meerburg zijn ploeggenoot Kenneth Schenk te bereiken die de bal droog in de verre hoek binnenschoof. 0-2 werd de stand en dus de genadeklap voor het toch al belabberd spelende Sporting Heerlen. Ook in de slotfase kon het geen vuist meer maken. Dit betekende voor de thuisploeg het eerste puntverlies van het seizoen. Zowel RVU en Sporting hebben nu 9 punten uit vier wedstrijden. Ze staan respectievelijk op de tweede en derde plek.

 

Sporting Heerlen naar Landgraaf en RVU thuis tegen ploeg uit Beek. Sporting Heerlen reist volgende week zondag af naar VV Schaesberg in de jacht op 3 punten. RVU ontvangt op het eigen sportcomplex het tevens goed presterende Caesar. Ook deze ploeg heeft 9 punten na 4 wedstrijden.

Geschreven door: Niek Crombach en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie