Hoofdmenu

Dames van Rkhbs laat Someren kansloos.

 

 

Nadat vorige week tegen de jeugdige talenten van fc Eindhoven een uitstekende teamprestatie had geleid tot een 3-2 overwinning kwam zondag de volgende Brabantse tegenstander op bezoek, Someren/NWC 2. Van meet af aan was duidelijk dat zij niet voor aanvallend voetbal een uur in de auto hadden gezeten, de verdedigende stellingen werden bijna niet verlaten en het kostte de thuisclub dan ook niet lang tot de eerste kansen zich aandeden.

Na een minuut of 25 was het dan eindelijk Mandy die via een assist van Alessa de ban brak. Rkhbs bleef aanval op aanval produceren en 10 minuten later was het Daniesha die op avontuur ging en de ene na de andere Brabantse dame passeerde om vervolgens van een meter of 20 verwoestend uit te halen waarna de bal via de binnenkant paal prachtig in het doel terecht kwam. Hierna was het de beurt aan Rachelle om de 3-0 ruststand op het bord te zetten, een kopie van haar doelpunt afgelopen week waarbij nu ook weer de bal teruggelegd werd vanaf rechts en zij hem tegendraads tot doelpunt promoveerde.

Na rust eenzelfde spelbeeld, nadat Kim F. reeds enkele mogelijkheden had laten liggen was het dan eindelijk zover. Een teruggelegde hoekschop van Mandy vanaf links kwam via Myrthe, Sanne en Nikki terecht bij de op rechtsbuiten vrijstaande Rachelle, zij gaf vervolgens een afgemeten voorzet bij de naar de 1e paal gekomen Kim F. die er prachtig 4-0 van maakte. Een echte spitsengoal die via goed combinatiespel tot stand kwam en vervolgens uitgebreid gevierd werd met de bank voor de meegekomen cameraman van Someren. Een slordigheidje zorgde er hierna voor dat de “0” niet gehouden werd, iets dat er echt uit zal moeten om de volgende stappen in het proces te zetten. Hierna volgden nog een aantal grote kansen voor onder andere Meggie en Sabrina maar het slotakkoord was 2 maal voor Mandy die hiermee haar hattrick te pakken had en hier hopelijk weer haar vorm mee terug heeft kunnen veroveren.

6-1 was nog slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding maar deze teamprestatie geeft zeker weer vertrouwen dat men op de goede weg is.

Hopelijk mogen we over 2 weken onze reeks voortzetten in het Brabantse Eersel tegen de plaatselijke EFC maar we zijn er met z’n allen bang voor….

Door Ramon Pulcini /RKHBS VR1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 « (Vorig nieuwsbericht)