Hoofdmenu

Gouverneur Theo Bovens bezoekt Landgraaf

Gisteren, 23 oktober, bezocht gouverneur Theo Bovens de gemeente Landgraaf om zo te benadrukken hoe belangrijk het is om in deze bizarre tijd aandacht te blijven hebben voor elkaar. Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Neem de tijd om nog meer aandacht voor elkaar te hebben, sta stil bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. 

De gouverneur sprak gisteren met burgemeester Raymond Vlecken. Samen stonden zij stil wat deze moeilijke tijd betekent voor onze samenleving, voor onze inwoners en ondernemers, voor jongeren tot ouderen, voor alleenstaanden en gezinnen met kinderen, kortom voor iedereen. En hoe belangrijk is het om dan aandacht te blijven hebben voor elkaar.

Ook sprak de gouverneur met de heer Tom Hendrikx. De heer Hendrikx is CEO bij Bioplastics in Landgraaf. Vlak voor de uitbraak van de coronacrisis heeft hij gereageerd op een verzoek vanuit MUMC Maastricht of hij met zijn bedrijf Bioplastics een bepaald product kon leveren ten behoeve van coronatesten. Dit kon op dat moment niet, maar binnen een zeer korte tijd is het genoemde product ontwikkeld en intussen worden er niet alleen door MUMC Maastricht en in de rest van Nederland, maar wereldwijd enorm veel coronatesten met behulp van deze producten gedaan.

Intussen is het bedrijf, ondanks dat dit niet in de planning stond, explosief gegroeid. Dhr. Hendrikx heeft enorm veel financiële middelen (uit eigen bedrijf) ingezet om nieuwe machines en benodigdheden aan te kopen om aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen. Samen met zijn team heeft hij top prestaties neergezet om wereldwijd zoveel mogelijk mensen te kunnen testen op corona.

Foto Gemeente Landgraaf