In de derde thuiswedstrijd van het seizoen heeft Fortuna Sittard geen zege kunnen boeken. Met 1-3 was FC Groningen te sterk voor de ploeg van Kevin Hofland. Mats Seuntjens was uit een strafschop trefzeker namens de thuisclub.

 

 

De gasten waren in de eerste helft de betere ploeg. Al na vijf minuten keek Fortuna Sittard tegen een 0-1 achterstand aan. Vanaf links produceerde Bart van Hintum een voorzet bij de eerste paal, spits Jörgen Strand Larsen reageerde sneller dan de verdediging en scoorde met een inzet van dichtbij. Ook na de snelle voorsprong bleef FC Groningen de bovenliggende partij. Toch had Fortuna Sittard na 20 minuten spelen op gelijke hoogte moeten komen. Lisandro Semedo verscheen vrij voor doelman Sergio Padt. De inzet van de vleugelspeler was echter te slap. In de 28e minuut verdubbelde Groningen de marge, opnieuw vanaf de linkerkant. Het was opnieuw Van Hintum die spits Larssen wist te vinden: 0-2.

In de rust wisselde Fortuna Sittard twee keer. Sebastian Polter en George Cox werden vervangen door respectievelijk Emil Hansson en Lazaros Rota, het team veranderde op diverse posities. Seuntjens ging als diepe spits spelen, Roel Janssen verhuisde van het centrum naar de linksback positie. Martin Angha en Branislav Ninaj vormden in de tweede helft het verdedigende centrum. Na negen minuten spelen kwam Fortuna Sittard terug in de wedstrijd. Scheidsrechter Pol van Boekel kende een strafschop toe aan de thuisclub na een overtreding van Patrick Joosten op Angha. Mats Seuntjens bracht vanaf elf meter de hoop op een goede afloop terug: 1-2.

Fortuna Sittard was na de aansluitingstreffer gelijkwaardig aan FC Groningen, echter kansen op de gelijkmaker bleven uit. Elf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing in het voordeel van de gasten. Van Hintum krulde een vrijetrap van net buiten het strafschopgebied langs de muur: 1-3.

Teks Fortuna Sittard en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie