Scho­lingstra­ject VDL Ned­car suc­ces

 

 

VDL Nedcar en de Provincie Limburg hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan een speciaal scholingstraject. Meer dan 750 mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt zijn door dit leerwerktraject bij VDL Nedcar aan de slag gegaan. Een groot deel van deze werknemers heeft een vast contract gekregen.

Het instroomtraject is in 2016 begonnen met een opleidingsprogramma van vier maanden, waarbij de deelnemers een leerwerkbaan bij VDL Nedcar kregen aangeboden. In een nagebouwde fabriek en in de vorm van een opleiding op de werkplek leerden zij het werk. Aansluitend hebben ze een uitzendcontract van minimaal zes maanden gekregen.

De doelgroep van het project is breed: iedereen die gemotiveerd was om bij VDL Nedcar aan de slag te gaan was welkom. Hierdoor hebben veel mensen die voorheen geen werk hadden een kans gekregen. Het scholingsproject draagt bovendien bij aan goed opgeleide werknemers voor de automotive industrie die in Limburg zo belangrijk is. Het totale project heeft 1,1 miljoen euro gekost. De Provincie Limburg heeft hier bijna 600.000 euro aan bijgedragen.

Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport): “Ik feliciteer deze medewerkers en VDL Nedcar met deze succesvolle aanpak, ondersteund door onderwijs en overheden. Er is samengewerkt met de ROC’s Arcus en Leeuwenborgh (nu Vista College). Alle deelnemers die het traject hebben afgerond, ontvangen een officieel mbo-certificaat. Hierdoor hebben ze niet alleen een baan op de korte termijn, maar is hun positie op de arbeidsmarkt ook structureel verbeterd. Met het project is een groep opgeleid in een sector die met moeite voldoende gekwalificeerd personeel kan vinden”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie