Het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Maastricht en Kerkrade organiseren samen met haar partners uit de euregio op maandag 9 november en op maandag 16 november webinars over het werken over de grens. Tijdens deze webinars krijgt u belangrijke informatie te horen over grenswerken.

 

Onderwerpen als fiscale en sociale wetgeving in Duitsland en België komen aan de orde. Maar ook hoe het SGA kan ondersteunen bij het zoeken naar een gepaste baan. “De sessies zullen u helpen bij de beoordeling of grenswerken bij uw persoonlijke situatie past. Na afloop weet u, waar u zich kunt melden om uw kansen en opties te bespreken,” laat wethouder Dion Schneider (Arbeidsmarkt) weten. “Samen met onze partners over de grens heeft het team Grensarbeid in de afgelopen 4 jaar al meer dan 500 mensen aan een baan geholpen. Goed informeren over grensarbeid heeft dus effect en draagt bij aan meer kansen op de Euregionale arbeidsmarkt.”

Aanmelden

Deelname aan de webinars is kosteloos. U moet zich er wel voor aanmelden. Op maandag 9 november kunt u deelnemen aan de webinar ‘Werken in België’ aanmelden kan via maastricht@grensarbeid.eu  of via 0031 (0)43-3505070. Op maandag 16 november kunt u deelnemen aan de webinar ‘Werken in Duitsland’ aanmelden kan via info@grensarbeid.eu of via 0031 (0)45-57111778.

 

Geef een reactie