Brunssumse Helena Santing oudste inwoner van Limburg

Mevrouw Helena Santing-Krikken uit Brunssum is de oudste inwoner van Limburg. Zij vierde in maart 2020 haar 106e verjaardag. Uit gegevens van de Provincie Limburg blijkt dat mevrouw Santing zich sinds juli 2020 de oudste inwoner van onze provincie mag noemen.

Sinds 1947 in Brunssum. Mevrouw Santing-Krikken werd op 30 maart 1914 geboren. In 1947 kwam zij vanuit Hoogeveen in Drenthe naar Brunssum. Haar echtgenoot was een jaar eerder, in 1946, naar Brunssum verhuisd. Hij vond een baan in de staatsmijn Hendrik, als houwer. Daarnaast was hij werkzaam als bakker. Mevrouw Santing-Krikken en haar gezin woonden aan de Venweg, naast de Hendrik. Later verhuisde zij naar een zorgwoning aan de Tolenhof. Sinds ruim 4 jaar woont zij in Zorgcentrum Emmastaete te Brunssum.

Burgemeester Wilma van der Rijt bezocht mevrouw Santing op vrijdag 30 oktober om haar mee te delen dat zij zich de oudste inwoner van Limburg mag noemen en feliciteerde haar, met een bloemetje en een taart, met deze bijzondere prestatie.

Foto Gemeente Brunssum

Geef een reactie