Uitstel plantdag Levensbomenbos en Levensbomenlaan Holzkuil

Onlangs werden in korte tijd alle 200 beschikbare bomen uit het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan in gebied Holzkuil in Kerkrade Noord geadopteerd door inwoners van Kerkrade.

Aangegeven was dat de plantdag van deze bomen in november zou plaatsvinden. Helaas moet deze dag verplaatst worden naar november 2021.

Vanwege de huidige aangescherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk om op een veilige en verantwoorde wijze een plantdag voor het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan te organiseren. Veel adoptanten willen namelijk hun Levensboom graag zelf planten. Op die wijze komt  de persoonlijke betrokkenheid tot zijn recht en is niet alleen de levensboom maar is ook de plantdag voor velen een bijzonder moment. Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte): “We hechten veel waarde aan de grote emotionele betrokkenheid van de adoptanten bij het Levensbomenbos. Uitvoering van dit project zonder de adoptanten er fysiek bij te kunnen betrekken, is voor ons daarom geen optie. Als gemeente respecteren we deze belangrijke uitgangspunten en stellen we daarom de plantdag met één jaar uit.”

Normaal gesproken adoptanten van de bomen krijgen normaal gesproken zelf de gelegenheid om de bomen te planten. Aan de boom mag dan ook een persoonlijke boodschap gehangen worden door middel van een tekst op een boomlabel.

Het nieuwe Levensbomenbos zal gerealiseerd worden op een voormalig stuk weidegrond, achter het terrein van tuincentrum Peschen, nabij de Haanraderstraat. De Levensbomenlaan wordt gerealiseerd als verbindingsroute tussen de Eygelshovergracht en de Tichelstraat.

Het Levensbomenbos krijgt het karakter van een bomenweide. Er is dus geen sprake van een park met de daarbij behorende voorzieningen.
Het Levensbomenbos Holzkuil zal bestaan uit diverse loofbomen:

  • Bergesdoorn
  • Tamme kastanje
  • Wilde kers
  • Winterlinde
  • Fladderiep

Vanuit landschappelijk oogpunt zal de Levensbomenlaan bestaan uit één type loofboom, namelijk de Zuiliep.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie