Cameraparkeren in Kerkrade-Centrum uitgebreid

Op alle parkeerterreinen in Kerkrade-Centrum wordt nu gebruik gemaakt van cameraparkeren. De automaten bij de parkeervakken langs de wegen blijven staan. Op de terreinen Kloosterraderplein en Europaplein werd al een camerasysteem gebruikt. Sinds kort staan ook op de terreinen Kerkplein, Theaterplein en Einderdek camera’s die de kentekens registreren van auto’s die het terrein op rijden. De parkeerkosten worden achteraf, voor het wegrijden, betaald.
 

Drie manieren van parkeren in Kerkrade

In Kerkrade-Centrum zijn er nu, zoals altijd beoogd, drie manieren van betaald parkeren:

  1. Parkeren in de parkeergarage met parkeerticket.
  2. Cameraparkeren met kentekenregistratie op parkeerterreinen.
  3. Parkeerautomaten met kentekeninvoer bij parkeervakken langs wegen.

Parkeert u in de parkeergarage? Dan ontvangt u bij het binnenrijden een ticket en betaalt u de parkeertijd achteraf bij de automaat.

Parkeert u op een parkeerterrein? Dan registreert een camera uw kenteken bij het oprijden van het terrein en betaalt u de parkeertijd achteraf. Betalen kan bij de automaat. Bij alle betaalautomaten op de parkeerterreinen is een stap-voor-stap betaalinstructie aanwezig.

Parkeren langs de weg.Parkeert u in een parkeervak langs de weg? Dan voert u uw kenteken in bij de automaat en betaalt u hier vooraf voor de gewenste parkeertijd.

Eerste uur gratis. Alle tarieven blijven hetzelfde. Parkeren in Kerkrade-Centrum is overal het eerste uur gratis. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Meer informatie over (camera)parkeren, tarieven en betalen is te vinden via deze website.

Foto®Lidia Photography

Geef een reactie