Aanvullende steunmaatregelen coronacrisis in Simpelveld

De impact van het Coronavirus op de Nederlandse samenleving is groot. 

Vanuit het Rijk zijn diverse maatregelen genomen om burgers, ondernemers en bedrijven  te ondersteunen. Burgemeester Richard de Boer: “Het gemeentebestuur van Simpelveld vindt het van groot belang om, in deze ongewisse tijden, binnen haar mogelijkheden, ondersteuning te bieden daar waar dat kan. Daarom hebben we, in aanvulling op de landelijke maatregelen, vanaf maart 2020 uitvoering gegeven aan verschillende lokale ondersteuningsmaatregelen. Twee daarvan gaan we nu wederom toepassen.”

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft, na overleg met het presidium, besloten om twee maatregelen uit het lokale ondersteuningspakket, die al tijdens de eerste ‘lock-down’ periode zijn toegepast, nu voor de tweede keer toe te passen. Het betreft het (nogmaals) invoeren van een huurvrije periode voor het café  van de sporthal Bocholtz en het (nogmaals) verlenen van een aanvullende subsidie aan de in gemeente Simpelveld gevestigde verenigingen.

Huurvrije periode café Sporthal. Het invoeren van een huurvrije periode voor het café van de sporthal Bocholtz, voor de periode dat door Rijksmaatregelen horecaondernemers hun café niet mogen exploiteren, is één van de maatregelen die eerder dit jaar is toegepast. Burgemeester De Boer: “We doen als gemeente een coulance-oproep aan vastgoedeigenaren en geven hiermee als verhuurder zelf ook het goede voorbeeld.” Het café van Sporthal Bocholtz is het enige gemeentelijk vastgoed dat door de gemeente aan een horecaondernemer wordt verhuurd.

Verenigingen: +10% extra subsidie. “Ook voor de verenigingen doet de gemeente een duit in het zakje”; aldus de burgemeester.  “Alle verenigingen kampen met de gevolgen van de Coronamaatregelen. We kunnen die helaas niet weg nemen, maar met  een aanvullend subsidiebedrag wel een steuntje in de rug geven.” Voor alle Simpelveldse verenigingen/organisaties worden de stimuleringssubsidies voor de tweede keer verhoogd met een aanvullend subsidiebedrag ter hoogte van 10% (stimuleringssubsidie als bedoeld in de ‘Subsidieverordening Welzijn 2010 gemeente Simpelveld’).

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie