RODA JC LOOPT TEGEN NEDERLAAG AAN IN UTRECHT.

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond op Sportcomplex Zoudenbalch geen punten overgehouden aan het duel met Jong FC Utrecht.
Bij Roda JC keerde Erik Falkenburg na kort blessureleed terug in de basisopstelling. Na vijf minuten spelen zette Falkenburg samen met Alberg een mooie aanval op. Laatstgenoemde schoot de bal met een volley hard naast het doel van Jong Utrecht.

Beide ploegen zochten de aanval en creëerde kansen. Zo werd na twintig minuten spelen een lage voorzet van Jordy Croux geblokt, waarna hij in de rebound de bal zelf centimeters over het doel kopte. Aan de andere kant van het veld omspeelde Tim Pieters Santos, maar ging zijn schot in het zijnet. Tevens stond hij ook buitenspel.

Na 25 minuten belandde een hoge voorzet van Absalem direct bij Falkenburg op de pantoffel, zijn inzet werd gekeerd door doelman Nijhuis. Direct hierna probeerde Pieters wederom Santos te omspelen, dit keer keerde de Portugese doelman de bal knap waardoor de stand gelijk bleef.

Een dikke vijf minuten voor het rustsignaal bereikte Falkenburg Croux met een steekpass, de Belg kapte zijn tegenstander uit, maar had het vizier nog niet op scherp staan en schoot hoog over. Op slag van rust scoorde Othmane Boussaid namens de thuisploeg de openingstreffer. Hij schoot de bal buiten bereik van Santos tegen de touwen.

Na de theepauze verschenen Klaasen, Goppel en Serrarens aan de aftrap. Alberg, Croux en Vossebelt bleven in de kleedkamer achter. Na een dikke tien minuten spelen kwam Goppel met snelheid over de rechterflank door. Hij legde de bal terug op Falkenburg die hard in de handen van doelman Nijhuis schoot. Even later lepelde Falkenburg de bal over Nijhuis in de goal, maar dit deed hij vanuit buitenspelpositie.

Pflücke leek hierna oog in oog met diezelfde Nijhuis te komen, hij had echter te veel tijd nodig waardoor Akmum een schot van de Duitser kon voorkomen. Een kwartier voor het eindsignaal kreeg invaller Serrarens de grootste kans van de wedstrijd. Hij schoot van dichtbij tegen de paal van de Utrechtenaren. Tien minuten voor tijd verspeelde Lambrix de bal vlak voor eigen doel waarna Pieters eenvoudig door de benen van Santos de 2-0 binnen schoot. In de extra speeltijd tikte doelman Nijhuis de inzet van Goppel knap uit eigen doel waardoor ook deze kans op niets uitliep.

Aankomende zaterdag (14 november) staat in eigen huis de Limburgse Derby tegen MVV Maastricht op het programma. Om 21.00 uur wordt in Kerkrade afgetrapt. Ook dit duel is live te volgen op FOX Sports.