Initiatief voor speciale Toon Hermans Huis adventskalender zorgt voor warm gevoel in Corona tijd;

Op de foto: Vlnr. Wethouder Adriane Keulen, Directeur Toon Hermans Huis Parkstad Armand Winthagen, JCI-lid Luc Herberichs

 Afgelopen donderdag 12 november j.l. is, uiteraard met in achtneming van de richtlijnen Corona, de eerste Toon Hermans Huis Adventskalender overhandigd aan de Heerlense wethouder Adriane Keulen. De wethouder benadrukte bijzonder enthousiast te zijn over het initiatief. “Ik ben blij met de bijzondere kalender zelf, maar vooral heel erg te spreken over het feit, dat in dit initiatief veel van de facetten uit mijn werkpakket van ouderenbeleid, eenzaamheid en buurtgericht werken samenkomen. Hoe mooi is het om een dierbare te verrassen met deze bijzondere kalender en daarmee ook nog een goed doel te steunen?! Ik ben er trots op dat dit soort acties op een spontane wijze ontstaan in onze stad en dat ze kunnen rekenen op een breed draagvlak in Heerlen en omgeving,” aldus de wethouder.

 

Het Initiatief voor de actie komt van JCI Land van Herle, een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en groei, bestemd voor ondernemende jonge mensen uit de regio Parkstad. Toon Hermans Huis Parkstad was meteen enthousiast en deed vol overtuiging mee aan de fundraising actie via het uitbrengen van een speciale adventskalender voor deze bijzondere ontmoetingsplek voor mensen die zelf of in omgeving te maken krijgen met kanker.

Idee en ontwerp.Het idee voor de actie is van JCI-lid, Luc Herberichs: ” Het resultaat tot nu toe is ver boven verwachting. Zowel naar uitvoering van de adventskalender als de respons. Het is echt ongelofelijk hoeveel mooie reacties wij als JCI Land van Herle hebben mogen ontvangen. En nog mooier is natuurlijk de tussenstand: wij gingen ervanuit dat wij 200 a 250 kalenders zouden moeten kunnen verkopen maar inmiddels staat te teller al op meer dan 500 verkochte exemplaren. Fantastisch!.”

Michiel Piefer (Printstudio Indruk), de ontwerper en drukker van de kalender, kijkt met trots naar het resultaat: een strakke plaat in kerstsfeer met daarop karakteristieke gebouwen uit Heerlen, maar met natuurlijk ook een prominente plek voor het een tekening (gemaakt door Heerlen Illustrated) van het Toon Hermans Huis,  dat is gehuisvest aan het Wilhelminaplein te Heerlen.

Opbrengst.Het succes is niet alleen mooi voor het slagen van de actie van JCI Land van Herle. Dat is het zeker voor  Armand Winthagen, directeur van het Toon Hermans Huis Parkstad. De volledige opbrengst van de actie komt ten goede aan zijn organisatie. “Dit soort initiatieven geven ons als organisatie wat extra warmte in ons hart. Onze activiteiten moeten dan wel iets minder zijn door Corona, maar ons gedachtengoed blijft onder de aandacht. En dat alles voor mensen die worstelen met die vreselijke ziekte” , zegt Armand.

De Toon Hermans Huis Adventskalender is te bestellen via info@toonhermanshuisparkstad.nl

Per stuk kosten ze €10,-, koop je er 2 dan is de prijs € 15,-.
Foto Toon Hermans huis Parkstad

Geef een reactie