Nomineren vrijwilligers voor Sterren van Maastricht van start 

 

Vanaf dinsdag 17 november is het weer mogelijk om vrijwilligers te nomineren voor de jaarlijkse Sterren van Maastricht prijzen. Kandidaten kunnen via www.sterrenvanmaastricht.nl worden aangemeld tot uiterlijk 31 december 2020. De winnaars worden begin 2021 bekend gemaakt en ontvangen een geldbedrag van €2000,- voor vrijwilligersactiviteiten.

 

Corona en vrijwilligerswerk.Ook tijdens deze verkiezing kunnen vrijwilligers worden aangemeld in zeven categorieën: zorg, welzijn, groen, cultuur, sport, veiligheid en bedrijven. Dit jaar wordt aan iedere categorie een extra component toegevoegd: hoe heeft de vrijwilliger zich specifiek tijdens corona ingezet om met creatieve of innovatieve ideeën toch activiteiten te organiseren voor een ander in de stad. Corona heeft namelijk ook invloed op vrijwilligerswerk, maar veel vrijwilligers zijn enorm creatief gebleken. Dat mag beloond worden.

Denk aan studenten die ouderen bellen voor een praatje tijdens de lockdown. Verenigingen die sportkampen qua opzet aanpassen zodat kinderen toch coronaproof kunnen genieten van een uitje. Of zusjes die vrijwillig koken voor andere eenzame stadsgenoten. De precieze omschrijvingen van de categorieën en het aanmeldformulier staan op de website van Sterren van Maastricht.

Bekendmaking begin 2021.Uit alle inzendingen kiezen de winnaars van dit jaar de winnaars per categorie voor 2021. Afhankelijk van de maatregelen rondom COVID-19 zullen de winnaars feestelijk in het zonnetje worden gezet en kunnen zij zelf een vrijwilligersinitiatief of vrijwilligersvereniging aanwijzen waar zij het prijzengeld voor willen inzetten. https://www.sterrenvanmaastricht.nl/

Geef een reactie