Hoofdmenu

Familie Snijders moet vertrekken uit de Emmaweg in Brunssum.

 

De familie Snijders dient uiterlijk woensdag 25 november de tijdelijke plaatsing van drie caravans op een locatie aan de Emmaweg in Brunssum te beëindigen. Gebeurt dit niet, dan zal de gemeente Brunssum handhavend optreden. De weg daartoe is vrijgemaakt na een uitspraak van de rechtbank van Roermond.

 

Afgelopen zomer maakte de gemeente Brunssum met de familie Snijders een afspraak over een tijdelijke plaatsing van drie caravans op een locatie aan de Emmaweg in Brunssum. Daarbij zegde de familie Snijders toe dat ze tot uiterlijk 1 november 2020 op deze locatie zou blijven.

Later kwam de familie Snijders op deze afspraak terug en verzocht om een langer verblijf op de locatie aan de Emmaweg. De gemeente stemde hiermee niet in. In reactie daarop diende de familie Snijders op 30 oktober een verzoek om voorlopige voorziening in bij de rechtbank in Roermond. De rechter bepaalde vervolgens dat de gemeente voorlopig niet handhavend mocht optreden, tot er uitspraak was gedaan.

De uitspraak van de rechtbank volgde op 18 november. Daarin is de gemeente Brunssum in het gelijk gesteld en de familie Snijders tot woensdag 25 november de tijd gegeven om de locatie aan de Emmaweg te verlaten.

De gemeente verwacht dat de familie Snijders gehoor geeft aan de beslissing van de rechtbank en zal handhavend optreden als dit nodig mocht zijn.

Foto®Parkstad Actueel« (Vorig nieuwsbericht)