10 december: Activiteiten in Heerlen – Write for Rights

deels onder voorbehoud van de geldende Coronarichtlijnen

 

  • 13:00 – 17:00 uur: Write for Rights in de grote zaal van De Twee Gezusters (Luciushof), Putgraaf 3, 6411 GT Heerlen-centrum;
  • 17:00 – 17:30 uur: meerdere minidemonstraties met fakkels in het winkelcentrum van Heerlen;
  • 17:30 – ± 20:00 uur: vervolg van Write for Rights in De Twee Gezusters (voor de schrijvers worden eerst koffie/thee en broodjes geserveerd).

Elk jaar op en rond 10 december klimmen veel mensen samen met Amnesty International in de pen: Write for Rights. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven naar mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden, omdat ze voor hun mening uitkwamen. En ze schrijven naar de onderdrukkers om hun te laten weten dat wat ze doen bekend is, dat deze vaak bewonderingswaardige mensen met een voorbeeldrol niet vergeten zijn en om voor hun goede zaak te pleiten. En dat schrijven is best succesvol!

Door de Corona zal het dit jaar anders zijn dan in de vorige jaren. De Schrijfmarathon Write for Rights vindt plaats in de grote zaal van De Twee Gezusters van 13:00 tot (bijna) 17:00 uur en van ± 17:30 tot ± 20:00 uur. Vanzelfsprekend gebeurt alles zoveel mogelijk Corona-veilig: ongeveer 10 tafels waar maximaal twee personen op de kopse kant kunnen zitten en een men draagt een mondneuskapje als men niet zit.

 

Om ± 17:00 uur startten meerdere minidemonstraties met fakkels, dit als alternatief voor de traditionele fakkeloptocht door het winkelcentrum van Heerlen. Verzamelen midden op de Bongerd, waar in men in groepjes van ± 4 personen naar een aparte locatie gaat.

Om ± 17:30 uur komen de mensen die nog verder willen gaan met het schrijven van brieven voor Write for Rights weer bijeen in De Twee Gezusters. Er worden koffie, thee en broodjes geserveerd. Vooraf aanmelden bij Kees van Veen van Amnesty International is verplicht.

Aanmelden: Kees van Veen, Amnesty International 637 Parkstad Limburg en coördinator van de activiteiten in  het kader van Mensenrechtendag in Heerlen / Parkstad Limburg: e-mailadres c.van.veen@home.nl en/of telefoonnummer 06 42 31 18 35.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie