Er komt een tweede levensbomenbos in Landgraaf! Na het Bert Janssenpark zijn de vrijgekomen velden van het voormalige terrein van RKSV Sylvia en het aangrenzende groengebied ‘De Voort’ dé plek voor 70-75 nieuwe levensbomen. Bomen die door inwoners uit Landgraaf geadopteerd kunnen worden ter herinnering aan een speciale gebeurtenis of persoon. Inschrijven is nu nog niet mogelijk.

Plan uitwerken. We gaan het plan voor dit nieuwe levensbomenbos nu eerst verder uitwerken. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld nog gaan kijken naar de boomsoorten, het precieze ontwerp en het bepalen van een feestelijke plantdag in het najaar van 2021.

Inschrijven. Begin volgend jaar maken we bekend wanneer de inschrijving start voor het adopteren van een levensboom. We verwachten dat dit in februari of maart is. Dan leggen we u precies uit hoe u zich kunt aanmelden. Heeft u zich eerder ingeschreven voor de adoptie van een boom in het Bert Janssenpark en bent u toen helaas uitgeloot? Voor die inwoners geldt dat zij zich niet opnieuw hoeven aan te melden. Zij komen, als dit nog steeds gewenst is, in aanmerking voor een boom in dit nieuw aan te leggen bos. De gemeente neemt volgend jaar contact op met deze inwoners.

Levensboom voor de voetbalvereniging.Eén van de bomen in het toekomstige bos is bestemd voor RKSV Sylvia. Het levensbomenbos komt immers op het terrein dat voor deze voetbalvereniging meer dan 60 jaar de thuishaven was.

Foto Gemeente Landgraaf

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie