Gemeente Gulpen-Wittem

 

Gisteren werd officieel het startsein gegeven voor de uitvoering van de tweede en laatste fase van het project Centrumplan Gulpen. Wethouder Last (gemeente Gulpen-Wittem) en gedeputeerde Dritty (Provincie Limburg) onthulden samen symbolisch het projectbord.

In navolging op de reconstructie van de Looierstraat en de Gulp in het centrum van Gulpen wordt nu ook een ander deel van de dorpskern aangepakt. Ook voor deze fase van het project werkt de gemeente samen met de Provincie Limburg. De uitvoering ligt in handen van de firma BLM Wegenbouw.

Kwaliteitsimpuls voor het centrum

Het mooie resultaat van de reconstructie in de Looierstraat is al te bewonderen en te beleven. “In navolging hierop gaan we vol vertrouwen nu ook aan de slag met fase 2.”, vertelt Wethouder Last (Ruimtelijke Ordening). “Met deze kwaliteitsimpulsen voor het centrum, voor zowel inwoners als voor bezoekers, wordt Gulpen, met al haar faciliteiten een prachtige plek om te wonen en in te verblijven.”

“De Provincie Limburg zet zich samen met partners, zoals de gemeente Gulpen-Wittem in voor veilige en leefbare buurten en wijken”, zegt gedeputeerde Dritty (Ruimte, Wonen en Europa). “Het opknappen van kleine dorpskernen, zoals nu in Gulpen gebeurt, past daar uitstekend in”.

Projectgebied

Tijdens deze fase van het Centrumplan wordt er gewerkt aan het opknappen van het Kapelaan Pendersplein, Rosstraat, Markt, Dorpsstraat, Kiebeukel en Kiewegracht. Als gevolg van de coronamaatregelen en in overleg met de plaatselijke horecaondernemers is de Markt, een gedeelte van de Rosstraat en het Kapelaan Pendersplein al (vooruitlopend op de werkzaamheden die nu gaan starten) deels opgeknapt.

Participatie en communicatie

De omgeving en belanghebbenden zijn betrokken bij het ontwerp, de planning, fasering en uitvoering van het Centrumplan. Omwonenden zijn inmiddels via een bewonersbrief geïnformeerd over de start en fasering. Bij vragen kunnen zij contact opnemen met de omgevingsmanager van BLM wegenbouw via de gegevens in de brief. Informatie over het project is te raadplegen via;

Oplevering

Volgens planning starten de werkzaamheden in januari en nemen ze tot circa juli 2021 in beslag. Zodra de uitvoering gereed is, wil de gemeente samen met alle betrokken partners, inwoners en ondernemers – passend binnen de coronamaatregelen die dan gelden – in de zomer van 2021 een feestelijke oplevering organiseren van het complete centrum.

Foto Logo gemeente Gulpen-Wittem

Geef een reactie