Hoofdmenu

Hart­ver­war­men­de ac­tie voor de Lim­burg­se voed­sel­ban­ken

Een hartverwarmende actie voor de Limburgse voedselbanken. Dankzij een bliksemactie van de De gezamenlijke Limburgse voedselbanken zijn blij verrast met een grote bijdrage in de vorm van voedselpakketten waarmee zo’n 2.000 gezinnen toch warme feestdagen krijgen. Door een bliksemactie van de LLTB, Daily Fresh Food, gemeenten, de lokale supermarkten en op initiatief van de Sociale Agenda van de Provincie Limburg kunnen ook zij het jaar op een goede en gezonde manier afsluiten.

De gezinnen krijgen bij de eigen voedselbank in de buurt een speciaal pakket voor de feestdagen aangereikt met verschillende verse producten, een volledige maaltijd voor vier personen bestaande uit onder andere puree en runderhachee en een levensmiddelenpakket van de lokale supermarkt. De voedselbanken zijn trots dat zij dit samen met gemeenten, de Provincie en andere partners in een korte tijd hebben weten te realiseren.

Limburg gezond houden. LLTB-voorzitter Léon Faassen: “We vinden het een ontzettend mooi gebaar om de deelnemers van de Limburgse Voedselbanken voor Kerst een speciaal en feestelijk voedselpakket aan te bieden, vol met gezonde en lekkere producten uit onze eigen Provincie. Een gebaar waar wij als Limburgse boeren en tuinders graag een bijdrage aan leveren. Agrarische ondernemers zetten zich iedere dag in om alle Limburgers van hun producten te voorzien; boeren en tuinders houden Limburg immers gezond. Zeker in een tijd waarin gezondheid zo’n belangrijke rol speelt, is het van belang dat iedereen toegang heeft tot gezonde voeding. Vanuit de LLTB helpen we daar waar mogelijk graag een handje mee”.

Lees meer https://bit.ly/3h6RsEB

Foto Provincie Limburg