Maandag 11 januari start de gemeente Heerlen met het vervangen van de twee kunstgrasvelden op sportpark Pronsebroek.

Maandag 11 januari start de gemeente Heerlen met het vervangen van de twee kunstgrasvelden op sportpark Pronsebroek. Zowel het hoofdveld (veld 1) als het jeugdveld (veld 2) worden voorzien van een splinternieuwe kunstgrasmat. Opnieuw een enorme verbetering voor ons schitterende sportpark Pronsebroek, dat met de nieuwbouw van dit jaar een enorme upgrade heeft gehad.

De huidige velden, die dagelijks benut worden voor trainingen en wedstrijden, voldoen niet meer aan de door de KNVB gestelde gebruiksnorm. Het kunstgras op het hoofdveld werd aangelegd in 2012 en wordt dagelijks zeer intensief gebruikt. Wegens te veel slechte plekken is het hoofdveld afgekeurd. Het jeugdveld is inmiddels twaalf jaar oud (aanleg in 2008) en is in zijn geheel versleten.

Door de start in januari 2021 zal het trainingsprogramma voor jeugd en senioren aangepast worden in deze periode. Zodra de juiste startdatum duidelijk is (wij verwachten dat de werkzaamheden zullen starten op maandag 11 januari 2021) zal er een alternatief trainingsprogramma samengesteld worden voor senioren en jeugd. Streven is dat wij uiterlijk 1 februari 2021 weer van beide velden optimaal gebruik kunnen maken.

Volg de website en de social media-kanalen om op de hoogte te blijven van alle nieuws omtrent de aanleg van de twee nieuwe kunstgrasvelden.

Tekst Paul Kroes/Groene Ster en

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie