Roda JC Kerkrade is gisteravond in eigen huis hard onderuit gegaan tegen een effectief De Graafschap.

 

 

 

Roda JC Kerkrade is vanavond in eigen huis hard onderuit gegaan tegen een effectief De Graafschap. Drie doelpunten voor rust waren genoeg voor de ploeg uit Doetinchem. Bij Roda JC startte beide nieuwkomers niet in de basisopstelling. Remond Strijbosch koos voor dezelfde namen als in de wedstrijd van vorige week (NAC Breda).

 

 

De bezoekers waren uiterst effectief tijdens het eerste bedrijf. Aanvoerder Seuntjens dook na 5 minuten speeltijd op voor doelman Hoekstra en kopte de bal tegen de touwen: 0-1. Slechts vier minuten later werd een bal ongelukkig tegen de hand van Luijckx geschoten waarna de bal op de stip werd gelegd. Seuntjes mocht aanleggen, maar wist Hoekstra niet te verschalken. De goalie zat in de goede hoek en had de bal klemvast.

Na 20 minuten spelen kwam Bouchouari door tot het strafschopgebied waarna hij besloot om zelf op doel te schieten. ZIjn inzet werd echter geblokt door de Doetinchemse defensie. Bij een corner werd na 27 minuten de voorsprong verdubbeld. Konings gaf bij de eerste paal het laatste zetje en zette de bezoekers op 0-2. Op slag van rust mocht Lieftink aanleggen van rand zestienmeter. Zijn inzet vloog recht in de winkelhaak: 0-3.

Na rust bleef het spelbeeld nagenoeg gelijk; Roda was op zoek naar een treffer, De Graafschap probeerde de wedstrijd te controleren. Na ruim een uur spelen besloot Strijbosch drie spelers tegelijk te wisselen. Jensen, Vossebelt en Serrarens mochten het laatste halfuur meedoen. Toch waren het de bezoekers die gevaarlijk werden. Verbeek raakte vanuit een vrije trap de lat. Even later legde Falkenburg de bal breed op de inlopende Marzo, die vervolgens hard binnenschoot: 1-3.

Vlak voor het eindsignaal leek Van Mieghem de 1-4 binnen te schieten na een misstap van Jensen. Echter ging zijn lobje nét over de lat. Na de overwinning bij Jong AZ en het gelijke spel in Breda verloor Roda JC vanavond voor het eerst in 2021.

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie