“Eigenlijk had Go Ahead geen kind aan MVV”, besloot de commentator van dienst bij ESPN de wedstrijd. Het was eigenlijk de perfecte samenvatting van een teleurstellende MVV-pot waar met 3-0 verloren werd.

De ploeg mist stootkracht voorin: Koen Kostons is te flets, Arne Naudts moet het vooral hebben van hard werken en Joeri Schroijen kan het niet alleen. Tel daarbij op dat spelmaker Oussama Zamouri veel te onrustig was aan de bal, en het is duidelijk waarom MVV Eagles-goalie Jay Gorter slechts één keer echt onder vuur nam in 90 minuten.

Met een falende aanval is het dan zaak om achterin het slot zo lang mogelijk op de deur te houden, maar ook daarin faalde MVV. Na 4 minuten was het immers al raak, Sam Beukena mocht een corner simpel binnentikken. Eagles zat op rozen, en kon de bal simpel van voet naar voet laten gaan. MVV had erop getraind en beelden bekeken van de corners, zei aanvoerder Luc Mares na afloop. Maar blijkbaar was niet iedereen scherp. “Dat mag nooit gebeuren”, zei Mares.

MVV, waarin debutant Rico Zeegers het enige lichtpuntje was, zette daar niets tegenover. Toen even voor rust ook nog de 2-0 viel na een enorme dekkingsfout waardoor Eyibil vrij kon inschieten.

Na rust was er iets meer druk naar voren van MVV, maar Go Ahead liet zien waarom het slechts 15 tegengoals heeft. De Deventernaren werden slordiger, waardoor MVV wel meer de bal had, maar verder dan een schietkans voor Arne Naudts kwamen de Sterrendragers niet. De 3-0 van Sam Hendriks uit een strafschop was slechts voor de statistieken. Een zwakke eerste helft werd MVV zodoende fataal tegen Go Ahead, dat voor de zestiende keer op rij ongeslagen bleef in eigen huis tegen MVV. Of, om met Luc Mares te spreken: “In de eerste helft zakten we door de ondergrens, en dat kan niet tegen een ploeg als Go Ahead.”

MVV krijgt snel de kans om zich te revancheren. Dinsdag wacht in eigen Geusselt het bekerduel tegen Excelsior. En weer drie dagen later is Helmond Sport te gast in Maastricht.

Tekst Communicatie MVV en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie