FORTUNA SITTARD NA VERLENGING UIT HET BEKERTOERNOOI.

Na twee uur voetballen heeft Fortuna Sittard donderdag in het bekertoernooi de overwinning moeten laten aan N.E.C. Nijmegen. In de stromende regen werd in Nijmegen met 3-2 verloren. Invaller Zian Flemming nam beide treffers aan Sittardse zijde voor zijn rekening.

Fortuna Sittard had het basiselftal van de voorbije weken op enkele plaatsen aangepast. Mede vanwege het enorm drukke programma in de maand januari begonnen Flemming en George Cox op de bank. In het doel nam Alexei Koselev de plaats in van Yannick van Osch.

In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. De thuisclub beperkte zich tot verdedigen, ook Fortuna Sittard had moeite om echte kansen te creëren. In de beginfase waren Tesfaldie Tekie en Lisandro Semedo met schoten gevaarlijk. Vier minuten voor rust volgde de grootste kans voor Fortuna. Na een goedlopende aanval via Tekie en Semedo produceerde Lazaros Rota een voorzet op maat richting Samuel Moutoussammy. Geheel vrijstaand bij de tweede paal mikte deze de bal naast het doel.

Na ruim twaalf minuten spelen in de tweede helft wisselde Sjors Ultee twee keer, Mats Seuntjens en Flemming kwamen in het veld. Het duo was direct gevaarlijk, op aangeven van Flemming schoot Seuntjens hard in. NEC doelman Mattijs Branderhorst redde met de nodige moeite. Nauwelijks een minuut later kwam Fortuna Sittard toch op voorsprong. Een lange bal van achteruit van Martin Angha werd door Flemming met rechts volley genomen, Branderhout redde in eerste instantie, de terugkomende bal werd door Flemming alsnog in het doel gewerkt: 0-1.

Vier minuten later was de stand alweer gelijk. Een voorzet van de linkerkant van Souffian El Karouani werd door centrumspits Rangelo Janga met zijn hoofd onberispelijk ingekopt: 1-1. Een enorm domper voor Fortuna Sittard, gezien het aantal doelpogingen tot dan toe (twee voor NEC en zestien voor de gasten) viel de gelijkmaker uit het niets. Naar het einde van de reguliere speeltijd nam NEC het initiatief over, tot echte kansen kwam de thuisclub echter niet.

In de beginfase van de extra tijd ging het helemaal mis voor Fortuna Sittard. Na een hoekschop kende scheidsrechter Kevin Blom de thuisclub een strafschop toe. Sabastian Polter had zijn directe tegenstander, Cash Odenthal, vastgehouden luidde zijn oordeel. Het buitenkansje werd door Jordy Bruijn benut: 2-1. Drie minuten voor het verstrijken van de eerste verlenging kwam de thuisclub zelfs op 3-1 via invaller Thomas Beekman.

Fortuna Sittard gaf zich niet gewonnen, één minuut later bracht Flemming met zijn tweede treffer van de avond de stand op 3-2. In het tweede gedeelte van de verlenging waren Polter en Martin Angha nog dicht bij de gelijkmaker, doelman Branderhorst hield zijn doel echter schoon. Daarmee Fortuna Sittard met een kater achterlatend.

Tekst Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie