Hoofdmenu

MVV vecht zich naar een punt tegen Helmond Sport.

Een tegenstander die al vijf maal niet verloren had, zelf 120 bekerminuten net 72 uur geleden in de benen en zes geblesseerde spelers, ga er maar voor staan. MVV stond voor een zware opgave tegen het de laatste tijd goed draaiende Helmond Sport. Uiteindelijk behaalde MVV een zwaar bevochten punt. “In deze wedstrijd het maximaal haalbare”, luidde het commentaar van trainer Darije Kalezic dan ook.

 

MVV begon voortvarend aan het duel, hield de linies dicht op elkaar en Jerome Deom werd naar voren doorgeschoven. Al na vier minuten had Koen Kostons MVV op voorsprong kunnen brengen. Op een prima dieptepass van Luc Mares stond Kostons plots oog in oog met de Helmond-goalie. Hij kwam net een teenlengte tekort om de bal langs de sluitpost te schuiven. MVV bleef goed georganiseerd spelen en kreeg loon naar werken. Joeri Schroijen kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, werd aangetikt en viel in tweede instantie: strafschop. Via de handen van de doelman schoot Joeri de bal zelf in het doel: 1-0. “Ik werd aangetikt en viel inderdaad iets later. Nu kreeg ik de strafschop misschien makkelijk zoals ik afgelopen dinsdag bij een 2-1 voorsprong tegen Excelsior er geen kreeg toen het er duidelijk wel een was”, vertelde Schroijen na afloop. Hij bracht zijn seizoentotaal op 9. “Ik ga dit jaar 15 keer scoren”, was hij stellig in. MVV zakte vervolgens opnieuw gedisciplineerd in en liet de bal aan de tegenstander. Trainer Kalezic had dit ook als opdracht meegegeven: “Drie wedstrijden in 8 dagen, waarvan drie dagen geleden 120 minuten zwaar bekervoetbal in de benen. Dan moet je niet gaan jagen, want dan ben je na 70 minuten helemaal leeg en gezien. We kiezen vandaag niet voor kwantiteit van het balbezit maar voor kwaliteit”, verduidelijkte Kalezic voor de wedstrijd al. Helmond Sport had het moeilijk om door de massieve MVV-verdediging te komen. Pas in minuut 36 hoefde doelman Mike Havekotte pas in actie te komen. Ook vlak voor rust was de Maastrichte goalie op zijn hoede om Brabants succes in de weg te staan.

Na ruim een uur werd het zware programma voor MVV langzaam maar zeker zichtbaar op het veld. Daar waar in de eerste helft iedereen stond als een blok graniet, moest men nu de tegenstander steeds vaker ruimte bieden. Hier maakte Helmond na 67 minuten dankbaar gebruik van en Duijvestijn wist de binnen wist te koppen. Het vermoeide MVV kon nu alleen nog maar tegenhouden, Helmond kreeg enkele kleine kansen maar sprong heel slordig met het balbezit om. Het waren juist de Sterrendragers die in de vijfde minuut van de blessuretijd een millimeter van de drie punten af waren. Kürsad Sürmeli zag zijn inzet vrijwel zeker het doel in verdwijnen echter het beetje effect dat de bal had zorgde ervoor dat het leer via het veld en de binnenkant van de paal weer terug het veld in stuiterde. “Dan heb je net dat kleine beetje extra geluk nodig”, zei Sürmeli die kritisch in de spiegel keek na afloop. “Uiteindelijk ben ik blij met de 1-1. We hebben te weinig kunnen brengen. Vooral in de tweede helft. Ik ook. Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf. Ik kan beter en ik wil beter. En dat ga ik de komende tijd ook laten zien!”

MVV heeft de komende weken een zwaar programma voor de boeg. De eerste uitwedstrijd, zondag 31 januari, is tegen koploper Cambuur. Dan volgt NEC in De Geusselt om vervolgens richting Doetinchem (De Graafschap) koers te zetten.

Tekst communicatie MVV en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »