Voorkom vervuiling van grondwater. Ons drinkwater is veilig én lekker. Dat willen we graag zo houden. Ook voor de generaties die na ons komen. Daarom is het belangrijk dat we zorgvuldig met ons grondwater omgaan. In Limburg wordt 75% van ons drinkwater gewonnen uit grondwater. De rest maakt WML van oppervlaktewater. Van Maaswater om precies te zijn.

Om vervuiling van het grondwater te voorkomen zijn waterwingebieden,  grondwaterbeschermingsgebieden en boringsvrije zones aangewezen. Zij worden extra beschermd. Er gelden strengere milieuregels dan op andere plekken in Limburg. Bewoners van die gebieden moeten zich er dan ook van bewust zijn dat ze in een beschermd gebied wonen en dat daar niet alles mag. In die gebieden mag bijvoorbeeld niet zomaar gebouwd worden. Ook een bedrijf starten of uitbreiden is niet altijd mogelijk.

Wilt u weten of u in beschermd gebied woont en wat hier de regels en mogelijkheden zijn? Kijk dan op de website van de Provincie Limburg. U kunt ook contact opnemen door te bellen naar +31 43 389 99 99 of een mail te sturen naar servicedesk@prvlimburg.nl.

Foto®Parkstad Actueel

 

Geef een reactie