Op De Krommedijk heeft Roda JC Kerkrade zaterdagmiddag zeer riant gewonnen van FC Dordrecht. Liefst 0-5 werd het voor het elftal van trainer Jurgen Streppel.

Roda JC, waar Richard Jensen voor het eerst sinds oktober aan de aftrap verscheen, begon goed en aanvallend. Al na vier minuten kwam de eerste doelpoging van de voeten van Thijmen Goppel. Daarna vonden ook pogingen van Erik Falkenburg, Robert Klaasen en Fabian Serrarens niet hun heil. Na precies een kwartier voetballe volgde dan toch de openingstreffer. Goppel speelde eerst zijn tegenstander slim weg en gaf goed voor op het hoofd van Falkenburg. Die kopte nog tegen de paal, maar via Serrarens ging de bal alsnog over de doellijn.

Benjamin Bouchouari zorgde vervolgens met diverse gevaarlijke dribbelacties voor het meeste gevaar namens Roda JC. In minuut 33 werd de Roda JC-voorsprong verdubbeld. Klaasen schoot van grote afstand, maar via Dordrecht-doelman Max van Herk en de paal kwam de bal terug in het veld. Waar het bij de 0-1 nog Serrarens was die de bal binnenliep, was het nu aan Erik Falkenburg. Kort voor rust verdween ook nog de 0-3 in het doel. Na een heerlijke steekpass van Patrick Pflücke kon Goppel alleen af op Van Herk. De doelman kwam uit, waardoor Goppel de bal eenvoudig binnen kon werken.

Zes minuten na de rust kreeg Robert Klaasen de uitgelezen kans op de 0-4 op zijn naam te zetten, en die kans liet hij niet onbenut. Iets daarvoor werkte Dordt-keeper Van Herk aanvaller Goppel naar de grond, waardoor arbiter Edgar Bijl naar de strafstip wees. Zo’n twinig minuten voor tijd volgde de 0-5 voor Roda JC. Patrick Pflücke haalde van een afstand verwoestend uit en via de paal ging de bal in de kruising.

Daarna volgden er geen echt grote kansen meer voor Roda JC. In de slotfase was FC Dordrecht nog dichtbij een eretreffer, maar door goed verdedigend werk kwam deze er niet. Linksback Amir Absalem maakte verder nog zijn rentree na blessureleed en Ali Messaoud en Dylan Vente maakten hun debuut voor de Kerkradenaren.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie