Zaterdagavond heeft Fortuna Sittard het Limburgse onderonsje tegen VVV-Venlo met 3-2 gewonnen

De doelpunten aan Sittardse zijde werden gescoord door Zian Flemming, Mats Seuntjens (uit een strafschop) en Ben Rienstra. Na ruim 90 minuten voetbal werd daarmee de zevende overwinning van Fortuna Sittard in de laatste tien competitieduels een feit.

De wedstrijd begon voorzichtig, de gasten konden de bal iets beter in de ploeg houden, Fortuna Sittard stond vrij compact op eigen helft. De kansen die er waren voor VVV-Venlo ontstonden steeds uit een stilstaande situatie. Roy Gelmi schoot vanaf de rand van het strafschopgebied over, na een hoekschop van Vito van Crooij. Na 25 minuten ontsnapte Fortuna Sittard aan een achterstand, na een vrij trap van Van Crooij belandde de kopbal van opnieuw Gelmi buiten bereik van Fortuna-doelman Yannick van Osch op de lat. Aan de andere kant was Flemming dichtbij, de voorzet van Emil Hansson werd met de hak te zacht ingeschoten.

Enkele minuten later eiste Gelmi weer een hoofdrol op, nu aan de andere kant. Vanaf de middenlijn speelde hij te kort terug op zijn doelman Thorsten Kirschbaum. Flemming was erbij om de bal te onderscheppen, via Lisandro Semedo werd Hansson in stelling gebracht. Deze schoot van zo’n zeventien meter in, Kristopher Da Grace bracht redding voor zijn al verslagen doelman. Vanuit de hoekschop die Fortuna kreeg toegekend, kwam alsnog de 1-0 stand op het scorebord. George Cox produceerde een bal op maat richting Zian Flemming, met een harde kopbal liet de aanvaller keeper Kirschbaum kansloos: 1-0. Voor Flemming alweer het zevende doelpunt van het seizoen.

Direct na rust was Cox opnieuw betrokken bij een gevaarlijke aanval. Na een voorzet van de achterlijn van de linker verdediger kwam Seuntjens een teenlengte te kort om de score te verdubbelen. De tweede treffer van Fortuna Sittard kwam er na 57 minuten spelen toch. Flemming werd door VVV-verediger Da Graca op de hakken gelopen, scheidsrechter Gözübüyük had de overtreding vanuit zijn ooghoeken waargenomen. Seuntjens bleef koelbloedig vanaf de strafschopstip: 2-0.

Na ruim een uur spelen toonde Georgios Giakoumakis zijn klasse. De topscoorder van de Eredivisie werd door het Fortuna duo Roel Janssen en Martin Angha in het algemeen goed aan banden gelegd, na opnieuw een vrije trap van Vito van Crooij wist hij echter bij de tweede paal de bal achter keeper Van Osch te werken: 2-1. De gasten probeerden daarna een offensief te ontwikkelen, Fortuna Sittard stond in verdedigend opzicht goed en gaf weinig weg. Er ontstond in de tegenaanval ruimte voor de thuisclub.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd besliste Fortuna Sittard het duel definitief in haar voordeel. Rienstra zette de aanval op en bediende Semedo. Diens schot werd door Kirschbaum gepareerd, de rebound belandde voor de voeten van Riensta die hard inschoot: 3-1. In blessuretijd scoorde invaller Torino Hunte nog de tweede treffer voor de gasten, met een fraaie uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied: 3-2. De zege van Fortuna Sittard kwam echter niet meer in gevaar.