Verantwoord op weg in het Heuvelland. Denkt en doet u mee?

Hoe zorgen we er samen voor dat het bonte palet van gebruikers verantwoord op weg gaat? Hoe zorgen we dat fietsers, motorrijders en automobilisten, maar ook wandelaars, mountainbikers en ruiters, rekening houdt met elkaar? Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen vanaf 3 februari hun mening en ideeën delen.

Een vitale, duurzame en leefbare omgeving. Het Heuvelland nodigt uit om te wandelen, te sporten, vakantie te vieren, te wonen en te werken. We waarderen het landschap allemaal en alle gebruikers willen hiervan blijven genieten. Toch is het op sommige dagen en sommige plekken best druk en irriteren verschillende groepen gebruikers elkaar. De roep om een totaalaanpak van leefbaarheid, milieu en economische vitaliteit wordt luider.

In het voorjaar van 2020 hebben de gemeenteraden van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals, de Lijn-50 gemeenten, moties aangenomen die opdracht gaven tot het onderzoeken van de ervaren overlast en het samenstellen van een maatregelenpakket voor een economisch vitale, duurzame en leefbare omgeving. De gemeenten zijn hiervoor samen het project Verantwoord op weg gestart.

Samen aan de slag. De invulling met praktische maatregelen willen de drie gemeentes samen oppakken met inwoners, ondernemers, gebruikers en belangenorganisaties. Wat merkt u zelf thuis? Of als u op pad gaat? Hoe kunnen de verschillende gebruikers blijven genieten van het Heuvelland? Welke maatregelen hebben het meeste effect? En aan welke maatregelen wilt u zelf een bijdrage leveren?

We roepen inwoners, ondernemers, gebruikers en belangenorganisaties  op om via www.zuidlimburgbereikbaar.nl/verantwoordopweg mee te denken. Reageren kan tot en met 21 februari 2021.

Planning en resultaten. Op basis van deze input en informatie uit verschillende onderzoeken wordt er midden 2021 een pakket van haalbare en realistische maatregelen aan de drie gemeenteraden aangeboden.

Kijk voor meer informatie op www.zuidlimburgbereikbaar.nl/verantwoordopweg

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie