Hoofdmenu

Volta Limburg Classic verschuift naar juli 2021

 

 

EIJSDEN – De organisatie heeft besloten het volledige Volta Limburg Classic weekend te verplaatsen naar zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021. Oorspronkelijk stonden op zaterdag 3 april de Volta Limburg Classic voor zowel heren als dames op de planning.

 

Voorzitter Jean Demollin: “Hoewel er ook positieve ontwikkelingen zijn en bepaalde wielerwedstrijden onder de categorie topsport geschaard kunnen worden, kunnen wij de organisatie niet doorzetten zoals we dat graag zouden willen. Enerzijds is het risico voor de onderliggende stichting te groot. Anderzijds is het doorvoeren van alle benodigde maatregelen, zoals het weren van publiek en het afschermen van bijvoorbeeld de teambussen in het pittoreske Eijsden niet haalbaar voor onze organisatie. In goed overleg met onze hoofdsponsor Volta Limburg, de subsidiënten en de vergunningverlenende instanties is dan ook besloten af te zien van het wielerweekend in het eerste weekend van april.”

 Vorig jaar werd de Volta Limburg Classic ook al geannuleerd door de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus en de genomen maatregelen van de overheid. In tegenstelling tot 2020 gaat de organisatie in 2021 wel voor een nieuwe datum. “We hebben de vele kalenders naast elkaar gelegd en kwamen tot de conclusie dat zaterdag 17 en zondag 18 juli wel eens een geschikte datum zou kunnen zijn. We hebben daarom direct een formele aanvraag ingediend bij zowel de UCI als de KNWU in verband met de UCI 1.1 wedstrijd voor heren en de nationale wedstrijd voor dames op zondag 18 juli. Zaterdag 17 juli kunnen we dan onze toertocht organiseren. Het is nu wachten op de reacties van UCI en KNWU, maar de vooruitzichten zijn goed. Eind maart hopen we meer zekerheid te hebben,” aldus koersdirecteur Roy Packbier.

De organisatie realiseert zich dat medio juli ook nog steeds de mogelijkheid bestaat dat evenementen zoals de Volta Limburg Classic niet kunnen plaatsvinden. “We wilden voor een volledig wielerweekend gaan waarbij we zowel de heren, de dames als de toerfietsers, maar ook de Kids Cycling Toer, een plekje kunnen geven. Zo net voor de vakanties in Nederland lijkt ons het weekend in juli een uiterst geschikte. Om net zoals vele andere evenementen naar september te schuiven leek ons sowieso niet verstandig. Daarbij nemen we het risico op alsnog een teleurstelling in juli voor lief. Misschien zijn we weer een van de eerste volledige wielerweekenden,” zo stelt de organisatie.

Deelnemers die reeds ingeschreven stonden voor de toertocht van 5 april 2021 krijgen van de organisatie zeer spoedig een bericht omtrent de mogelijkheden hun inschrijving door te schuiven naar zaterdag 17 juli.

Foto Volta Limburg Classic en Voor meer informatie:www.voltalimburgclassic.nl