MVV Maastricht is met een 1-0 nederlaag teruggekeerd van de Vijverberg.

 Daar bleek kampioenskandidaat De Graafschap te sterk voor de Sterrendragers.MVV begon defensief aan het duel en ‘parkeerde de bus’ voor het eigen doel. De Graafschap had duidelijk moeite om hier door te dringen. Aan de overzijde waren de Superboeren met vijf verdedigers zodanig defensief ingesteld, dat er voor de voorwaartsen van MVV weinig tot niets te halen viel.

Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd viel in de 32e minuut te noteren. En dat was direct raak. Vanuit de rug van Rico Zeegers kon Tutuarima doelman Havekotte verschalken en tekende zijn eerste treffer aan. Vanaf dat moment probeerde MVV meer uit de schulp te kruipen en het was Luc Mares die vlak voor rust de gelijkmaker leek te scoren. Hij kopte mooi op het doel en de bal leek over doelman De Boer in het net te verdwijnen. De vingertoppen van de goalie voorkwamen echter Maastrichts succes.

In de tweede helft drong MVV meer aan maar echte kansen zou dit de hele tweede helft niet opleveren. De MVV-defensie stond eveneens goed opgesteld waardoor ook De Graafschap slechts twee keer gevaarlijk kon worden: Tutuarima (55e minuut paal) en Konings (82e, redding Havekotte).

MVV sluit de drieluik tegen drie clubs uit de top-4 af met nederlagen tegen Cambuur (2-0), De Graafschap (1-0) en een zege op NEC (2-1).

De komende twee wedstrijden vinden in De Geusselt plaats, zaterdag 13 februari om 16.30 uur komt Excelsior naar de Geusselt. Vrijdag 26 februari is Telstar in Maastricht te gast.

tekst Communicatie MVV en archiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie