FORTUNA SITTARD ONGELUKKIG ONDERUIT IN GRONINGEN

 

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag voor het eerste sinds eind november een uitwedstrijd verloren. In Groningen bleek een doelpunt van invaller Paulus Abraham beslissend: 1-0. Daarmee kwam voor de Sittardse formatie een eind aan een serie van zes wedstrijden, waarvan vijf zeges, op vreemde bodem. Zeker op basis van de eerste helft was de nederlaag van Fortuna Sittard onnodig te noemen.

Al na drie minuten kreeg Fortuna Sittard een unieke kans om de score te openen. Mickaël Tirpan speelde Zian Flemming aan, deze bediende de slim weggelopen Lisandro Semedo op maat. Van dichtbij schoot de aanvaller, in de laatste twee duels tegen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag nog trefzeker, echter net naast. Enkele minuten later was Fortuna Sittard wéér gevaarlijk, na een hoekschop van Tesfaldet Tekie van de linkerkant kopte Roel Janssen de bal bij de eerste paal door. Martin Angha kwam met zijn hoofd centimeters te kort om de bal over de lijn te werken.

Na ruim twintig minuten spelen was het opnieuw Fortuna Sittard dat gevaarlijk was. Flemming bediende de mee naar voren gekomen George Cox, zijn inzet werd door Mike te Wierik van de lijn gehaald. Doelman Piet Velthuizen kende een ongelukkige rentree op de Nederlandse velden. De ervaren doelman, door Fortuna deze week tot het einde van het seizoen vastgelegd, moest al snel met een spierblessure het veld verlaten. Alexei Koselev nam zijn plaats in.

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden opnieuw voor Fortuna Sittard. Mats Seuntjens en Janssen stichten gevaar voor het doel van Sergio Padt. De eerste echt goed lopende aanval aan de kant van de thuisclub leverde direct een doelpunt op. Fortuna Sittard had op eigen speelhelft recht op een ingooi, de assistent aan de zijlijn oordeelde echter anders. Tomás Suslov bediende teamgenoot Abraham, vrij voor doelman Koselev rondde deze bekwaam af: 1-0.

Voor de thuisclub het sein om nog meer op de sterke verdediging te leunen. Fortuna Sittard had nu rust moeite om kansen af te dwingen. Dertien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de grootste kans op de gelijkmaker. Tirpan had een fraaie voorzet in huis op Sebastian Polter. Zijn directe tegenstander, Ko Itakura, voorkwam met een sterke verdedigende actie een tegendoelpunt voor zijn ploeg. In de tachtigste minuut scoorde Abraham van afstand zijn tweede doelpunt van de middag, na raadpleging van de VAR werd de goal echter door scheidsrechter Van der Laan geannuleerd. Daardoor bleef het spannend, maar wat Fortuna Sittard ook probeerde, de thuisclub gaf in verdedigend opzicht geen krimp. Ook in de ruim vijf minuten extra speeltijd bleven échte kansen uit

Tekst cimmunicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie