Lancering manifest ‘Wie is schuldig?’

 

Op donderdag, 4 maart 2021 wordt het manifest ‘Wie Op donderdag, 4 maart 2021 wordt het manifest ‘Wie is schuldig?’ gelanceerd. Gedeputeerde Robert Housmans Housmans van de Provincie Limburg neemt het eerste  exemplaar in ontvangst.

Dat gebeurt tijdens een talkshow met Vivian Lataster. Zij ontvangt interessante gasten, waaronder de maakster van de tv-documentaire ‘De Schuldmachine’, geportretteerden uit die documentaire, bestuurders, beroepskrachten en andere betrokkenen. Het gesprek gaat over het bundelen van krachten, over financiële redzaamheid van kinderen en jongeren, over de mens boven het systeem stellen en het durven kraken van dit systeem.
De talkshow is op donderdag, 4 maart 2021 vanaf 15.30 uur te (her)bekijken via het YouTube kanaal van Burgerkracht Limburg.
Wat eraan vooraf ging

In april 2019 werden de Kredietbank Limburg en Burgerkracht De Pijler door documentairemaker Valerie Schuit gevraagd om mee te kijken naar een documentaire, die zij produceerde: De Schuldmachine. Schuit wilde graag de mening horen van betrokkenen uit het veld. Haar vraag heeft een beweging in gang gezet.

180 Limburgers keken op 16 september 2019 in Sittard naar een voorvertoning van De Schuldmachine. Na het zien van de voorpremière van de documentaire is een Gideonsbende opgericht, de aanjagers van de beweging. Die heeft het
manifest ‘Wie is schuldig?’ opgesteld, met de bedoeling om de wereld van de schuldproblematiek te doorbreken en perspectief te bieden voor mensen die gevangen zitten in schulden. In deze tijd is het belangrijker dan ooit om het verschil te maken voor mensen met een schuldenproblematiek.

 

Geef een reactie