Animatie Meldpunt Eenzaamheid Heerlen.

 

 

Om alle Heerlenaren te laten weten wat het Meldpunt Eenzaamheid voor hun kan betekenen, is er vanaf vandaag een video-animatie beschikbaar. Hierin wordt met beelden, gesproken tekst en ondertiteling in begrijpelijke taal, verteld over het Meldpunt Eenzaamheid.

 

In Heerlen hebben we aandacht voor elkaar en maken we eenzaamheid bespreekbaar. Daarom hebben we sinds vorig jaar het Meldpunt Eenzaamheid. Al zo’n 100 mensen hebben gebeld voor vrijblijvend advies & ondersteuning. Samen kijken we wat nodig is om het gevoel van eenzaamheid te lijf te gaan. Ook als je zelf iets wilt betekenen en mee wilt helpen in de strijd tégen eenzaamheid, neem gerust contact op!

Het Meldpunt Eenzaamheid is bereikbaar via: 045 – 560 40 04 (ma t/m vrij van 8.30 -17.00 u)

Aandacht voor elkaar Adriane Keulen, wethouder Ouderenbeleid: “Eenzaamheid is een onderwerp dat veel Heerlenaren treft en waar ik me als wethouder nauw bij betrokken voel. Eenzaamheid blijft vaak onopgemerkt omdat mensen het bijvoorbeeld niet herkennen, of zich er voor schamen. In Heerlen hebben we aandacht voor elkaar en maken we eenzaamheid bespreekbaar. Daarom hebben we sinds juli vorig jaar het Meldpunt Eenzaamheid. We zijn er voor iedereen die zich eenzaam voelt of eenzaamheid signaleert en mensen wil helpen die eenzaam zijn”.

Wat doet het Meldpunt?

Iedere situatie vraagt natuurlijk om een eigen oplossing. Wanneer je belt voor jezelf, word je uitgenodigd voor een gesprek. Dat kan op kantoor, bij een buurtpunt of bij je thuis maar ook telefonisch. In dat gesprek kijken we met elkaar wat er aan de hand is en welke behoefte jij hebt. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Ook wanneer je belt omdat je je zorgen over iemand anders maakt, luisteren we met aandacht naar jouw verhaal.

In Heerlen zijn we er voor elkaar Heb je een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Voel je jezelf eenzaam of wil je helpen? Bel vrijblijvend voor advies & ondersteuning. We luisteren met aandacht naar jouw verhaal. Samen maken we een plan op maat en kijken wat nodig is om het gevoel van eenzaamheid te lijf te gaan.

‘Het is aan ons allemaal om er voor elkaar te zijn. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.’

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie