SCHUNCK zoekt Limburgs podiumtalent voor grootse Limburgse rockopera.

 

 

Op vrijdag 8 oktober 2021 vindt de wereldpremière plaats van de rockopera EVE, Storm is coming in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Twee dagen later wordt de tweede voorstelling van deze bijzondere productie opgevoerd in Schouwburg Venray. Deze voorstelling is bijzonder omdat het een geheel Limburgse productie is. SCHUNCK, de veelzijdige culturele instelling uit Heerlen, is initiatiefnemer én producent. Het verhaal is geschreven door muzikant en componist Hans Lenssen, afkomstig uit Horst. Lenssen componeerde ook alle muziekstukken voor de rockopera. Deze week start de zoektocht naar Limburgs talent om de rollen te vertolken én het orkest te vormen. Professioneel én amateurtalent komt samen op het grootse podium dat SCHUNCK biedt.   

Limburgs muzikaal-, dans-, en theatertalent speelt de hoofdrol .De productie is een initiatief van SCHUNCK Muziek & Dans en heeft als uitgangspunt verbinden. Docenten en leerlingen van SCHUNCK Muziek & Dans bundelen hun talenten in deze bijzondere theaterproductie. Maar de verbindingen reiken verder dan SCHUNCK. Daarom wordt de productie opgevoerd in twee theaters in Limburg. SCHUNCK heeft talentontwikkeling hoog op de agenda staan en biedt daarom iedereen de kans om een rol te kunnen spelen in de Limburgse rockopera. Een droom die voor menig (beginnend) muzikant of acteur/actrice hiermee kan uitkomen.  

Audities 24 april . SCHUNCK doet de oproep aan Limburgs talent om zich in te schrijven voor de audities die plaatsvinden op 24 april. Er wordt gezocht naar mensen die de hoofdrollen gaan vertolken, het orkest moet gevormd worden en lokaal wordt er gezocht naar figuranten die een rol willen spelen op het toneel.

Op de website van SCHUNCK zijn de profielen en vereisten per rol terug te vinden en kunnen auditanten zich direct inschrijven.

Het verhaal . Rockopera EVE, Storm is coming, is een unieke rockopera over de eindeloze menselijke drang naar welvaart en de gevolgen voor onze aarde. Een verhaal over liefde en verlies. Een waarschuwing voor huidige en toekomstige generaties…

Het aangrijpende verhaal wordt verteld aan de hand van nieuwe composities met stevige rockinvloeden geïnspireerd door zowel de jaren 70 als hedendaagse rock zoals David Bowie, Pink Floyd en Muse.

SCHUNCK presenteert EVE, dé rockopera van 2021 . Driejaarlijks produceert en organiseert SCHUNCK Muziek & Dans een grote theaterproductie. Bij deze theaterproductie worden de verbindingen binnen SCHUNCK zichtbaar, zowel gedurende de voorbereiding als tijdens de uitvoering.

Muziek, dans en productie smelten samen. Talenten jong en oud, bundelen hun krachten. Muzikanten, dansers en acteurs, zowel amateur als (semi) professioneel. Ook de bijzondere musicalsterren met een beperking van Musical Unlimited krijgen een rol in de rockopera.

Onder begeleiding van een professionele regisseur, theatermakers en docenten van SCHUNCK Muziek & Dans maken zij de productie gezamenlijk tot een succes.

Foto Schunck

Geef een reactie