Fortuna Sittard heeft zich zondagmiddag opnieuw de sterkste getoond in de derby tegen VVV-Venlo.

 Na de winst in de thuiswedstrijd eind januari werd ook de uitwedstrijd met 1-3 winnend afgesloten. De doelpunten aan de zijde van Fortuna kwamen op naam van jubilaris Lisandro Semedo, Mats Seuntjens en Zian Flemming. Het was alweer de zesde zege in een uitwedstrijd dit seizoen, een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 1984 – 1985. 

Al snel in de wedstrijd kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Met een prachtige bal in de diepte bediende Mats Seuntjens de vanaf de vleugel naar binnen gekomen Semedo. VVV-verdediger Leon Guwara had het nakijken, Semedo verschalkte doelman Thorsten Kirschbaum met een mooi punterje: 0-1. Daarmee bekroonde de Portugees zijn honderdste officiële wedstrijd in het geel-groen.

Na de openingstreffer gebeurde er weinig meer in aanvallend opzicht, de thuisclub kon voor rust zelfs helemaal niet gevaarlijk worden. Vlak voor rust de tweede kans voor Fortuna Sittard, Flemming kwam door aan de linkerkant en bediende Sebastian Polter op maat. Deze liet de bal lopen voor Tesfaldet Tekie, de middenvelder had daar echter niet op gerekend, waardoor de kans verloren ging.

VVV-Venlo wisselde in de rust twee keer, de ploeg had aanvallende impulsen nodig om de wedstrijd een wending te geven. Zes minuten na rust was Torino Hunte gevaarlijk, hij miste van dichtbij na een voorzet van de naar de rechterkant uitgeweken Giorgos Giakoumakis. Twee minuten later was de gelijkmaker voor de thuisclub toch een feit. Danny Post bediende Giakoumakis, zijn kopbal werd in eerste instantie knap gepareerd door doelman Yannick van Osch. De rebound werd door de spits echter hard in het doel gewerkt: 1-1. Alweer treffer nummer 24 van de Griekse topscoorder.

Zes minuten later kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. Een te korte uittrap van keeper Kirschbaum werd door Seuntjens gecontroleerd, na een korte dribbel haalde hij vanaf de rechterkant van het strafschopgebied uit. De bal stuitte nog een keer op voor de graaiende handen van Kirschbaum waardoor deze volstrekt kansloos was: 1-2. Weer zeven minuten later viel de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een lange bal van Roel Janssen vanaf de middenlijn werd door Semedo doorgekopt op Flemming, van dichtbij bleef deze uiterst koelbloedig: 1-3. De wedstrijd was gespeeld, VVV-Venlo was nauwelijks meer bij machte om het Fortuna moeilijk te maken. De enige kans voor de thuisclub kwam op naam van Vito van Crooy. Hij vond echter Van Osch op zijn weg.

Tekst Communicatie Fortuna Sittard en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie