Hoofdmenu

Roda JC heeft het laatste duel van de derde periode met een gelijkspel afgesloten.

 In eigen huis werd een 2-0 voorsprong in de slotfase van het duel verspeeld: 2-2. Jurgen Streppel kon deze wedstrijd niet beschikken over een drietal vaste basisspelers; Klaasen, Goppel en aanvoerder Luijckx ontbraken aan de aftrap. Bakker was de plaatsvervangend captain tegen de beloften van Ajax.

De openingsfase van het duel verliep aan beide kanten vrij rustig. Een lange bal van Hoekstra zorgde na tien minuten voor de eerste mogelijkheid van Roda JC. De voorzet van Vente belandde bij Serrarens, maar die kreeg geen kracht achter zijn kopbal. Even later volgde twee pogingen van Pflücke; de eerste poging vloog richting de verre hoek, maar ging over. De tweede keer schoot de Duitse middenvelder van +/- 7 meter hard in de handen van Kotarski.

In de minuten tot aan het rustsignaal deelde beide ploegen kleine speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het niet voor beide doelmannen. Zowel Roda JC als de beloften uit Amsterdam gaven niet veel weg en hielden elkaar dus 45 minuten lang in evenwicht. Letterlijk 45 minuten. Want in de minuut extra tijd voor rust zette Falkenburg alsnog de 1-0 op het scorebord. Vente kwam door, legde de bal vanaf de achterlijn terug richting de penaltystip waarna de aanvaller de bal strak langs Kotarski schoot: 1-0.

Na rust verschenen twee ongwijzigde elftallen aan de aftrap. Een kleine tien minuten na rust eindigde de voorzet van Absalem op het hoofd van Falkenburg. Zijn poging ging naast. In de tegenaanval probeerde Naci Unuvar Hoekstra in de lange hoek te verschalken, maar de goalie was alert en had de bal klemvast. Na een uur speeltijd gaf Pflücke een afgemeten voorzet (buitenkant voet!) richting Vente, die oog-in-oog met Kotarski beheerst de 2-0 binnen schoof.

Jong Ajax kwam in de 80e minuut terug in de wedstrijd door een benutte strafschop. Hoekstra zat in de goede hoek, maar Kasanwirjo schoot de bal snoeihard binnen: 2-1. Direct hierna volgde een grote kans voor Traoré, maar zijn inzet werd nog geblokt en tot hoekschop verwerkt. Uit de hoekschop knikte invaller Llansana alsnog de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

In de absolute slotfase scoorde beide ploegen niet meer waardoor de punten eerlijk werden verdeeld in Kerkrade. Volgende week gaat Roda JC op bezoek bij Telstar (vrijdag 19 maart, 20.00 uur).

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.