Voor derde maal verschuiving 5e Lente/Herfstfestijn Heksenberg.

Voor derde maal verschuiving 5e Lente/Herfstfestijn Heksenberg Medewerking artiesten Erwin, duo Sám/Stan en zangeres Nomi Stern verzekerd

Andermaal, dus nu voor de derde maal, heeft Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek haar (senioren)-Lente/Herfstfestijn moeten verschuiven. Oorzaak uiteraard de zo verfoeilijke Coronapandemie. Oorspronkelijk stond dit 5e festijn als jubileumlustrum gepland voor begin 20 juni 2020, vervolgens naar 24 oktober 2020 en daarop volgende naar 29 mei 2021. Helaas kon dit allemaal niet doorgaan en werd besloten om het festijn nu naar zaterdag 9 oktober door te schuiven. Dit uiteraard in de hoop dat het dan wel door kan gaan en is de hoop gevestigd op de vaccinaties die nu in volle hevigheid plaats vinden. Uiteraard rest ook dank voor Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg die nu ook al voor de derde maal meegaan in de verschuivingen. Klasse toch.

De organisatie prijst zich verder zeer gelukkig met het gegeven dat de artiesten weer hun medewerking hebben toegezegd. Optreden van een van Limburgs grootste zangers, te weten Erwin, is hiertoe zeer tot tevredenheid van de organisatie. Bovendien verdient Plus/Linssen Heerlerheide een grote pluim omdat hij, ook na de eerder genoemde verschuivingen als sponsor garant staat voor zanger Erwin.

Nieuw is ook het optreden van zangeres Nomi Stern. Maar ook het lokale duo Sam en Stan zullen het festijn met hun muzikale aspiraties kleur geven. Zie hieronder hun voorstellingteksten:

Zangeres Nomi Stern:

De zangeres Nomi Stern is met haar 18 lentes wellicht een van de jongste artiesten in de business. Nomi Stern vertegenwoordigd een divers repertoire van het Duits, Engels en het Nederlandstalige lied, waarvan de Duitse variant haar voorkeur geniet. Deze charmante, spontane en goedlachse jongedame is afkomstig uit een muzikale familie waarvan Guido Dieteren, die we kennen van de The Maestro And The European Pop Orchestra, wellicht de bekendste is.Al op zeer jonge leeftijd raakte Nomi gefascineerd door muziek maar is in 2019 pas ontdekt door een componisten en tekstschrijvers duo die een behoorlijke CV en vakkennis hebben. Beide heren, de uit Kerkrade afkomstig Lei de Bruyn (Royal Music Productions) en de uit het Duitse Beieren afkomstige Guido Morsblech hadden tijdens een zoektocht naar nieuw talent hun aandacht laten vallen op Nomi door haar een nummer met de titel “Küss mich nochmal” te laten inzingen waaraan de Nederlandse zanger Michel Sings (Nelissen) de eerste hand legde en dit werd direct erna een waar succes en door de Schlagerscene goed ontvangen.

 

Gezien het feit dat beide heren al vele producties hebben mogen maken voor o.a. Calimeros, MusikApostel, Grubertaler, Zellberg Buam, Münchner Zwietrachten, Hansi Hinterseer, Patrick Lindner, Paldauer en verder voor een aantal artiesten van betekenis uit eigen land. Van herkomst is Nomi Stern een waardevolle aanvulling op hun portefeuille. Het veelzijdige repertoire van Nomi Stern bevat naast de vele bekende covers ook eigen werken en staan garant voor een wervelende show.

 

Lokaal duo Sam en Stan Namens Stichting Wijkraad, heeft voorzitter/PR Callie Steijaert al op 9 november 2020 overeenstemming bereikt met het succesvolle (lokale) zangduo Sám Smits en Stan Peters. Zij zouden al op zaterdag 29 mei 2021 a.s. het artiestenprogramma van het senioren Lente Festijn versterken, in de hoop dat het nu wel door kan gaan. Maar helaas pindakaas, want moest de organisatie wegens Corona schuiven naar 9 oktober 2021 zoals al eerder hierboven aangegeven.

Het succesvolle en sympathieke duo heeft, in deze Coronaperiode, furore kunnen maken met diverse hartverwarmende (buiten)-optredens bij bejaardenhuizen en verpleegklinieken in deze regio, waarvoor zij veel waardering kregen.                                                                                        Hun succes zorgde er ook voor dat het duo de studio (Kasteel Limbricht) in dook, waarna hun eerste single ter wereld kwam: Sjtappe Gaon. Het is een liedje over op stap gaan, feestvieren, met een Oostenrijkse sound in een modern jasje. De tekst van Sjtappe Gaon is geschreven door Stan Peters en Sám Smits ontwierp de cover. Onlangs was het succesvolle duo ook te zien op de regionale TV-zender 3 Heuvelland in het programma: muziek uit de regio.

Indien het 5e (senioren) en nu dus Herfstfestijn hopelijk wel door zal kunnen gaan op zaterdagmiddag 9 oktober 2021 dan is muzikaal gezellig vertier, mede ook door DJ Nico, gewaarborgd.

Foto’s Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek

 

 

Geef een reactie